Antena Meniu Search
x

Video Românii care folosesc trotinetele electrice riscă să nu mai aibă voie să circule cu ele pe trotuar

Cine are trotinetă electrică nu va mai avea voie să meargă cu ea pe trotuar. Este doar una dintre regulile prevăzute într-un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne, care îi vizează şi pe pietoni. Aceştia riscă amenzi, de exemplu, dacă traversează strada în timp ce se uită la telefon.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.04.2021, 10:35

Vezi și
  • Un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne reglementează circulaţia cu trotineta electrică.

De acum, cei care folosesc trotineta electrică se supun reglementărilor care îi vizează şi pe cei care merg pe bicicletă. Mai mult decât atât, nici cei care folosesc bicicleta şi nici cei care folosesc trotineta electrică nu pot să meargă cu viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră.

Dacă vorbim despre pietoni, aceştia se pot alege cu amenzi de până la 4.500 de lei dacă realizează orice activitate care le-ar putea distrage atenţia în momentul în care traversează sau vor să traverseze strada.

Ne referim aici, în primul rând, la toate activităţile care au în prim plan telefonul mobil. Pietonii nu au voie să folosească telefonul mobil, nici să scrie, nici să vorbească şi nici să folosească vreo aplicaţie în momentul în care vor să traverseze strada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii care folosesc trotinetele electrice riscă să nu mai aibă voie să circule cu ele pe trotuar