Antena Meniu Search
x

Românii, cei mai mari consumatori de pâine din Europa. Pâine a ajuns să fie parte a unei gastronomii rafinate

Românilor le place pâinea. Practic, nu există masă fără pâine, fie că vorbim despre micul dejun, prânz sau cină. Cifrele arată că, lunar, un român consumă în medie 7 kilograme de pâine. Enorm aţi spune, însă nu e de mirare că lucrurile stau aşa dacă luăm în calcul faptul că banala franzelă albă din apă, făină, drojdie și sare a fost înlocuită cu tot soiul de sortimente cu seminţe sau chiar cu celebrele baghete franţuzeşti.

Vezi și

Românilor le place pâinea. Practic, nu există masă fără pâine, fie că vorbim despre micul dejun, prânz sau cină. Cifrele arată că, lunar, un român consumă în medie 7 kilograme de pâine. Enorm aţi spune, însă nu e de mirare că lucrurile stau aşa dacă luăm în calcul faptul că banala franzelă albă din apă, făină, drojdie și sare a fost înlocuită cu tot soiul de sortimente cu seminţe sau chiar cu celebrele baghete franţuzeşti.

În brutăriile artizanale şi în restaurante de lux, pâinea noastră cea de toate zilele a ajuns să fie parte a unei gastronomii rafinate.

Suntem într-un restaurant de lux din centrul Capitalei. Aici, pe lângă preparatele exclusiviste, în meniu stă la loc de cinste şi.pâinea, la fel de exclusivistă. Atent aleasă, astfel încât să scoată şi mai mult în evidenţă gustul mâncării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar şi rafinatele brânzeturi franţuzeşti se potrivesc perfect cu pâinea românească. Dacă ştii să le combini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dar cum nicio masă la un restaurant de lux nu este completă fără o băutură fină, am aflat şi cum se alege vinul în funcţie de. aţi ghicit- sortimentul de pâine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cererea determină oferta. De când gusturile românilor în materie de pâine s-au rafinat, brutăriile au fost nevoite să ţină pasul. Aşa au apărut cele artizanale.

Doamna Aurelia face pâine de peste 30 de ani. Acum, lucrează într-o brutărie artizanală din Capitală, renumită pentru baghetele cu aer franţuzesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm, mai ales, pâine integrală. Şi mai important este să fim atenţi la cantitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Statisticile arată că un român mănâncă, anual, 95 de kilograme de pâine. Asta în timp ce media europeană este de doar 60 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Românii, cei mai mari consumatori de pâine din Europa. Pâine a ajuns să fie parte a unei gastronomii rafinate