Antena Meniu Search
x

Românii se întorc acasă. Transportatorii au crescut considerabil prețurile din și spre țările "roșii"

Dacă nu putem ajunge pe calea aerului peste tot prin Europa, am găsit alte căi. O dată cu relaxarea, s-a reluat şi traficul rutier pe aproape toate graniţele, inclusiv ale României. Aşa că se circulă intens. Numărul de români reveniţi acasă a crescut, iar transportatorii fac curse zilnic, mai ales din ţările în care încă sunt focare. Preţul pentru un drum din sau spre ţările "roşii" a crescut considerabil.

de Redactia Observator

la 19.06.2020, 19:05

Vezi și
  • Transportatorii au crescut prețurile pentru cursele în Europa
  • 17 "țări verzi" pe lista întocmită de autoritățile române

Starea de alertă şi măsurile de relaxare au alertat şi dorinţa românilor de a reveni acasă. Aşa că transportatorii îşi fac publicitate pe toate canalele posibile. Cele mai întâlnite anunţuri sunt pe Facebook. Aici, găsim şi contacte şi referinţe despre "serviciile" pe care le oferă. Din Italia - Roma, spre exemplu, poţi ajunge în Bucureşti în 20 de ore.

Preţurile pentru o călătorie cu microbuzul au crescut în pandemie. Şi drumul din Franţa e mai scump decât anul trecut: 150 de euro un bilet. Şi multe dintre companiile de transport rutier nu te lasă. chiar în faţa casei.

Orice persoană care ajunge în ţară are obligaţia, pe proprie răspundere, să se deplaseze acasă, pentru a se izola, singur sau alături de familie, fără a pune în pericol alţi oameni pe traseu. Iar amenzile pentru nerespectarea izolării sunt de până la 20 de mii de lei, plus dosar penal, plus intrarea în carantină timp de 14 zile cu achitarea costurilor din buzunar.

Franţa, Italia şi Marea Britanie sunt state care nu au fost, încă, exceptate de la măsura izolării. Lista publicată de INSP include, momentan, 17 "ţări verzi", printre care Bulgaria, Grecia, Cirpu, Germania sau Austria.

Atenţie, însă, chiar dacă veniţi din state exceptate, dacă în drum spre România tranzitaţi o ţară care nu e pe listă, va trebui să vă autoizolaţi sau să cereţi autorităţilor carantinarea instituţionalizată pentru 14 zile. Chiar şi aşa, numărul românilor care vin în ţară în ultima perioadă creşte pe zi ce trece.

ALEXANDRA GĂVAN, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră În ultima săptămână, aici ne referim la perioada 11-17 iunie, s-au prezentat la intrarea în ţară, aproximativ 130 de mii de cetăţeni români. Dacă ne raportăm la aceeaşi perioadă a lunii mai, când au fost 61.600 de cetăţeni români, constatăm faptul că în ultima săptămână numărul românilor care au intrat în ţară s-a dublat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii se întorc acasă. Transportatorii au crescut considerabil prețurile din și spre țările "roșii"