Antena Meniu Search
x

Românii n-au mai văzut soarele de o lună

Sunteţi nervoşi, somnoroşi sau vă doare capul? Acum chiar că puteţi să daţi vina pe. meteorologi. Sau pe vreme, mai sigur. De aproape o lună de zile nici o rază de soare n-a mai scos capul din nori în jumătate de ţară

Vezi și

Sunteţi nervoşi, somnoroşi sau vă doare capul? Acum chiar că puteţi să daţi vina pe. meteorologi. Sau pe vreme, mai sigur. De aproape o lună de zile nici o rază de soare n-a mai scos. capul din nori în jumătate de ţară

Iar dispariţia soarelui ne afectează pe toţi indiferent că ne dăm seama sau nu. Somnolenţa, oboseala continuă, nervozitatea, migrenele şi lipsa de energie sunt efectele. lipsei luminii naturale. Psihologii spun chiar că a crescut numărul pacienţilor cu simptome de depresie în această perioadă.

O vorbă din popor spune că acolo unde nu intră soarele pe geam, intră sigur medicul pe uşă. Iar noi nu am mai văzut soarele de aproape o lună.

Dacă pentru popoarele nordice cerul gri întunecat face parte din peisajul obişnuit, pentru români 27 de zile fără soare este un fenomen. Nu paranormal, dar măcar neobişnuit. 11 noiembrie a fost ultima zi în care jumătate de Românie a văzut soarele.

Chiar în ultimele zile, mulţi dintre clienţii de psihoterapie au menţionat faptul că se simt mult mai apăsaţi, deprimaţi, mai trişti, melancolici pentru că nu au văzut soarele. Însă realmente vorbim despre modificări la nivelul psihicului datorat în primul rând lipsei de sinteză a melatoninei la nivelul pielii.

Starea de somnolenţă, de oboseală chiar şi dimineaţa, nervozitatea, durerile de cap sau insomnia pot să fie şi ele cauzate de absenţa soarelui.

Iar ca să nu întristăm de tot pentru că nu vedem soarele pe cer, putem apela la o soluţie inventată de nordici: fototerapia.

Medicii mai recomandă pentru astfel de perioade o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Românii n-au mai văzut soarele de o lună