Antena Meniu Search
x

Românii, printre cei mai nefericiți din Europa. Lipsa banilor este una dintre cele mai mari probleme ale românilor

România cucereşte încă o dată topurile europene, însă de data aceasta la capitolul "nefericire". Ne considerăm trişti şi cu o sănătate precară, arată ultimul studiu Eurobarometru.

Vezi și

România cucereşte încă o dată topurile europene, însă de data aceasta la capitolul "nefericire". Ne considerăm trişti şi cu o sănătate precară, arată ultimul studiu Eurobarometru. Iar problemele financiare şi corupţia ne fac pe zi ce trece tot mai pesimişti.

Doar 13 la sută dintre noi consideră că sunt persoane fericite. Dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar grecii sunt la fel de pesimişti ca noi. Iar la polul opus sunt Danemarca, Suedia şi Irlanda, unde peste 50 la sută dintre cetăţeni au spus că sunt fericiţi.  

Același sondaj Eurobarometru ne arată că nu suntem doar trişti, ci şi nesănătoşi. Doar 17% dintre români sunt puternic de acord cu afirmaţia că starea lor de sănătate este bună. 

Lipsa banilor este una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Corupţia din societate ne afectează şi ea, dar şi lipsa de încredere în spitale şi medici.

De asemenea, românii nu prea cred că în prezent s-au egalizat șansele de reușită în viață, comparativ cu perioada comunistă. Aceleaşi probleme care i-au afundat şi pe greci în criză.

Pentru a putea învinge, totuşi, starea noastr de tristeţe, am putea încerca să nu ne mai gândim atât de mult la partea financiară şi la serviciu şi să ne bucurăm mai mult de lucrurile simple.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii, printre cei mai nefericiți din Europa. Lipsa banilor este una dintre cele mai mari probleme ale românilor