Antena Meniu Search
x

Românii vor mânca numai brânzeturi şi lapte din import

Piaţa românească a laptelui dă în foc din cauza embargoului rusesc. Asta înseamnă că vom mânca doar brânzeturi şi lapte din import.

Vezi și

Piaţa românească a laptelui dă în foc din cauza embargoului rusesc. Asta înseamnă că vom mânca doar brânzeturi şi lapte din import.

Producătorii români se plâng că nu vor mai avea cui să vândă laptele din ferme, iar cei din statele europene vor invada piaţa din România cu produse ieftine.

Embargoul rusesc îi înspăimântă pe producătorii români de lapte. Procesatorii vor fi tentaţi să cumpere laptele de la străini care deja au stocuri foarte mari şi îl vând în ţările Uniunii Europene la preţuri scăzute.

Şi stocurile de brânză din Europa ar putea ajunge pe rafturile din magazinele româneşti.

Costel Caraş are o fermă cu peste 100 de vaci. Invazia de produse lactate din Europa ar însemna pentru el o pierdere de sute de milioane de lei, iar într-un final s-ar traduce în faliment.

Dar, profitul producătorilor de lactate nu garantează un preţ mai mic şi la raft. În prezent, ţările care exportau în Rusia, au stocuri de SCRIS 250.000 de tone 250 de mii de tone numai de brânzeturi. Asta înseamnă două milioane de tone de lapte, în condiţiile în care cota de lapte în România este de un milion de tone.

În prezent, litrul de lapte românesc se vinde, în medie, la poarta fabricii cu 1 leu şi 30 de bani. Fermierii români se aşteaptă ca ceilalţi producători din ţările Uniunii Europene să scadă preţul şi cu până la 60 la sută pentru a scăpa de volumul mare de materie primă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii vor mânca numai brânzeturi şi lapte din import