Meniu LIVE
Search
x

Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1, în războiul purtat cu Clotilde Armand pe problema colectării gunoaielor

Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită, pe problema colectării gunoaielor din acest sector al Capitalei. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea.

De Ana Maria Ghiarasim la 10.06.2021, 16:58

Cererea de executare silită a fost admisă joi de magistrații Judecătoriei Sectorului 1. Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.  Părţile implicate sunt compania Romprest, în calitate de creditor, şi Primăria de sector, în calitate de debitor.

Decizia magistraților este fără cale de atac

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Întrebat despre situația de la Sectorul 1, prefectul Capitalei a spus că Primăria trebuie să-și plătească datoriile, dacă instanța stabilește acest lucru.

Pe acelaşi subiect

„Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească. Discuţiile pe care le-am avut sunt legate strict despre servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, primăria şi-a asumat să plătească către sortator această factură”, a spus prefectul Alin Stoica. 

Nicio stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

Prefectul Capitalei a afirmat că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest. Alin Stoica a adăugat că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand.

„În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1. Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic. Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a afirmat joi Alin Stoica.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1, în războiul purtat cu Clotilde Armand pe problema colectării gunoaielor

Breaking News

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO