Meniu
Search
x

Prefectul Capitalei a respins cererea lui Clotilde Armand de a institui stare de alertă în Sectorul 1, pe problema gunoaielor

Prefectul Capitalei a afirmat că nu îşi poate da acordul cu privire la declararea stării de alertă în Sectorul 1, în contextul problemelor privind ridicarea gunoiului de către Romprest. Alin Stoica a adăugat că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu rezultă că nu se justifică declararea stării de alertă, măsură cerută de primarul Clotilde Armand.

De Ana Maria Ghiarasim la 10.06.2021, 13:04

„În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1. Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic. Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu, a afirmat joi Alin Stoica.

El a mai spus că „Sectorul 1 doreşte să plătească către sortatori direct, însă trebuie să ne uităm la toate obligaţiile legale de a se face acest lucru fără acordul Romprest. Ne uităm la o soluţie care să implice şi Consiliul Local Sector 1”.

Acesta a precizat că într-o oră, două va veni cu o soluţie concretă care să rezolve problema în Sectorul 1.

„Nu e conturată o soluţie încă. Într-o oră, două voi veni cu o propunere concretă către dumneavoastră. Consiliul Local poate lua o decizie să vină să plătească direct acele servicii de sortare care nu au fost achitate de către prestator. Trebuie să ne uităm şi să vedem care a fost exact atunci discuţia, care au fost atunci impedimentele”, a adăugat prefectul Capitalei.

Pe acelaşi subiect

Întrebat cum a reacţionat Clotilde Armand atunci când i-a comunicat decizia că nu se impune declararea stării de alertă în Sectorul 1, Alin Stoica a răspuns: „Eu am fost în legătură tot timpul cu toate părţile, inclusiv cu doamna primar. Având în vedere că acestea sunt prevederile legale, nu am cum să trec peste ele. Conform declaraţiilor prestatorului, această prestează mereu şi e vorba de incapacitatea sortatorului”.

Clotilde Armand a cerut stare de alertă în criza gunoaielor din Sectorul 1

Clotilde Armand acuză că staţiile de sortare a gunoiului şi-au închis porţile din cauza datoriilor Romprest, nu ale Primăriei, şi a cerut declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare.

În replică, Romprest a publicat 21 de facturi neachitate de către Primăria Sectorului 1, emise în perioada iulie 2020 – martie 2021, în valoare peste 116 milioane de lei, precizând că sunt şi facturi cu întârzieri la plată de peste 200 de zile, care implică penalităţi.

La începutul acestei luni, operatorul de salubritate Romprest a anunţat, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1, conform primarului Clotilde Armand. Romprest acuza că „în mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului şi a prevederilor legale este discreţionară”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Prefectul Capitalei a respins cererea lui Clotilde Armand de a institui stare de alertă în Sectorul 1, pe problema gunoaielor