Antena Meniu Search
x

Rudele lui Cioaba au cerut ajutorul, pe strada, pentru a dona sange

Inima lui Cioaba bate doar cu ajutorul unui aparat si pompeaza sange turcesc! Specialistii turci i-au implantat regelui Cioaba un dispozitiv care sa-i ajute cordul slabit

Vezi și

Din fata spitalului universitar din Antalya, romii cu sange din sangele lui Cioaba au cerut ajutor. Dupa o operatie aproape miraculoasa, regele avea nevoie de sange. "Legea lor nu permite sange strain, le interzice treaba asta si am iesit sa gasim donatori, dar vad ca foarte multi sar in ajutor", a spus sora regelui. "Baiatul care se ingrijeste de camere a spus ca doneaza el. A chemat si pe fratele sau si pe cumnata, la ora doua noaptea, ca sa doneze sange pentru tata", a spus fiica lui Cioaba, lacrimand.

Fara sa le cunoasca limba, cu un mesaj tiparit pe foaia tinuta la piept, sora regelui s-a plimbat printre turci, la intamplare. Un paznic a vrut sa o opreasca, dar s-a alaturat demersului salvator.

Cu sangele strainilor, regele Cioaba a mai trecut un hop. Insa cea mai grea lupta a dat-o aseara. Sase medici specialisti l-au tinut trei ore in operatie. Au instalat un ajutor mecanic, pe inima, doar pe un sfert functionala. O interventie pe care specialistii de la Institutul Inimii o cunosc bine. "Printr-o sonda se extrage sangele si pompa reintroduce sangele in circuitul pacientului. Aparatul acela se ridica la 150.000 de dolari", a declarat Radu Deac, medic specialist roman.

Dar nu banii erau cea mai mare problema. Singurul specialist din Antalya care putea sa il implanteze in pieptul lui Cioaba ar fi trebuit sa plece cu o zi inainte. Ca prin minune, ceva l-a tinut acasa.

La 12 ore de la interventie, regele Cioaba s-a trezit din coma. Fiecare ora in care sangele este pompat mecanic in corpul lui Cioaba inseamna o sansa in plus de a reveni acasa. "Daca aceasta circulatie artificiala mecanica il sustine pentru o perioada si functia organelor se amelioreaza, pot intra in discutii alte ipoteze si alte posibilitati", a mai adaugat medicul roman, specialist in chirurgie cardiovasculara.

Pana atunci, insa, conducerea spitalului le-a oferit apropiatilor lui Cioaba doua rezerve in care sa astepte revenirea regelui. In aceasta seara, apropiatii lui Cioaba au fost chemati de medici, pentru a le da ultimele vesti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Rudele lui Cioaba au cerut ajutorul, pe strada, pentru a dona sange