Antena Meniu Search
x

Rusaliile, minivacanța pentru familii. 20 de mii de turişti sunt aşteptaţi în weekend pe litoral

20 de mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la malul mării, de Rusalii. Dacă 1 Mai a fost minivacanţa tinerilor, acum e vremea pentru distracţie în familie, spun hotelierii.

Vezi și

20 de mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la malul mării, de Rusalii. Dacă 1 Mai a fost minivacanţa tinerilor, acum e vremea pentru distracţie în familie, spun hotelierii.

Peste 80 la sută din locurile de cazare au fost deja rezervate, în mare parte de familii. Preţurile sunt mai mici decât cele de 1 Mai, dar rămâne ca vremea să fie aşa cum şi-o doresc oaspeţii.

De la minivacanţa de Rusalii, românii au aşteptări mari. Şi-au făcut rezervări din timp, în special la hotelurile din Mamaia, staţiune unde se estimează că vor ajunge 60% dintre turiştii care vor fi în aceste zile la malul mării.

Hotelierii spun că dacă 1 Mai a fost minivacanţa tinerilor, Rusaliile sunt prilej de distracţie în familie. Şi-au adaptat ofertele în funcţie de aşteptările părinţilor care vin la mare alături de copii. 

Oana Tănase, recepţioneră la un hotel de trei stele din Mamaia: "De Rusalii ii asteptam pe turisti cu oferte de la 150 la 180 de lei camere duble pe noapte. Loc de joaca vaem pentru copii, ca adultii sa poata sta linistiti."

Preţurile sunt mai mici decât cele de 1 Mai. O noapte la o vilă de trei stele din Mamaia costă 235 de lei, iar la o pensiune - o sută de lei. Familiile pot opta pentru un apartament cu două camere care poate fi închiriat cu 250 de lei pe noapte.  

Rusaliile au şi oferte de lux. 

Lavinia Dobiş, recepţionera unui hotel de cinci stele din Mamaia: "Pentru aceasta perioada avem tarife speciale, o camera dubla debuteazacu 130 de euro, cu mic dejun si pranz inclus. Oferta de Rusalii este extinsa pana pe 3 iunie."

Plaja va fi plină de turişti. 20 de mii vor fi în staţiunile de la malul mării în aceste zile, estimează agenţiile. Locurile de cazare în Mamaia, de exemplu, au fost rezervate în proporţie de 80 la sută. 

Sâmbătă sunt posibile ploi, dar de duminică va fi soare, cu temperaturi de până la 24 de grade în aer şi 20 de grade în apa mării.

În timp ce gazdele fac ultimele pregătiri, pentru primii oaspeţi a început deja vacanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Rusaliile, minivacanța pentru familii. 20 de mii de turişti sunt aşteptaţi în weekend pe litoral