Antena Meniu Search
x

Seminţele de quinoa, ultimul trend culinar în România

Extrem de sănătoase, seminţele de quinoa au devenit vedete în alimentaţie, dar şi în dietele de slăbit. Originare din Bolivia, sunt scumpe.

Vezi și

Extrem de sănătoase, seminţele de quinoa au devenit vedete în alimentaţie, dar şi în dietele de slăbit. Originare din Bolivia, sunt scumpe, dar pot fi folosite în nenumărate combinaţii, în bucătărie. Totusi, sunt şi persoane cărora acest aliment minune le poate face rău, dacă e consumat în exces.

Câteva linguri cu seminţe de quinoa transformă instant orice salată. Chef Daniel Chiran foloseşte de doi ani ingredientul care îşi face tot mai mult loc în meniurile românilor. 

Seminţele de quinoa se prepară în numai câteva minute şi au un gust neutru - aşa că pot fi combinate cu orice. În deserturi, la micul dejun, în salate sau în preparate sofisticate, aduc o cantitate mare de acizi graşi şi Omega 3, esenţiale pentru sănătate. 

Totuşi, nutriţioniştii atrag atenţia: seminţele au şi contraindicaţii.

Pe rafturile magazinelor, preţurile sunt piperate. 500 de grame de quinoa costă între 35 şi 40 de lei. Cu toate acestea, sunt mulţi români care au prins gustul seminţelor originare din America de Sud. 

Quinoa este disponibilă în 3 variante de culori: roşie, albă sau neagră - toate, cu acelaşi gust şi aceleaşi proprietăţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Seminţele de quinoa, ultimul trend culinar în România