Antena Meniu Search
x

Sa te lasi de fumat in Romania e tot mai greu. Medicamentele anti-fumat au disparut din farmacii

Fara vointa, nu prea mai ai cu ce sa-ti potolesti pofta de tutun. In farmacii, nu se mai gasesc guma de mestecat sau plasturii cu nicotina, iar pastilele care te ajuta sa scapi de viciu nu se elibereaza fara reteta medicala. Asta daca sunt in farmacie.

Vezi și

“Nu avem”. Este raspunsul pe care-l primeste orice fumator care vrea sa se lase si cauta ajutor in farmaciile din Romania. Si guma de mestecat, si celebrii plasturi cu nicotina au disparut.

 Nu se mai gasesc, dar nu din motive medicale. Aceste produse sunt eficiente, sunt sigure, se gasesc in toate tarile Uniunii Europene, inclusiv in Bulgaria, inclusiv la vecinii nostri”, spune doctor Magdalena Ciobanu, coordonator program “Stop Fumat!”

Problema ar fi undeva intre statul roman si firma producatoare. Culmea e insa ca dependentii au nevoie de rabdare si. tutun. Pentru ca nici pastilele care i-ar ajuta, spun medicii, nu sunt in farmacii.

Medicamentele sunt sigure, sunt eficiente, motivul pentru care ele nu se gasesc pe piata nu tine de proprietatile medicamentului, ci este o decizie a producatorului”, a mai completat doctor Magdalena Ciobanu.

Singura sansa a fumatorilor ramane tot vointa. Mai ales ca, si singurul specialist din tara care aplica tehnica anti-fumat a celebrului Allen Carr este in concediu de maternitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sa te lasi de fumat in Romania e tot mai greu. Medicamentele anti-fumat au disparut din farmacii