Antena Meniu Search
x

Salarii mai mici în sănătate. Sanitas ameninţă cu o grevă generală

Sistemul de Sănătate este în haos, după mai bine de o săptămână de proteste spontane a cadrelor medicale.

Vezi și

Sistemul de Sănătate este în haos, după mai bine de o săptămână de proteste spontane a cadrelor medicale. Trei unităţi sanitare din Capitală n-au acordat sporuri, mai mulţi angajaţi s-au trezit cu veniturile diminuate, iar un manager din Braşov şi-a dat demisia, după ce a văzut fluturaşul de salariu.

Aproximativ zece la sută din angajaţii sistemului de Sănătate vor primi un salariu mai mic, este anunţul făcut astăzi de ministrul Sănătăţii. Unul dintre ei este Adrian Iaurum, asistent şef la Spitalul Floreasca. Soţia lui, asistent la ATI, a primit cu 1200 de lei mai puţin decât luna trecută. 

Viorel Huşanu, preşedinte Sanitas Bucureşti: "La Spitalul Floreasca, de exemplu, s-au calculat doar salariile de bază, fără sporuri, urmând ca luni doar acestea să fie acordate."

La fel şi la Spitalele Bagdasar-Arseni şi Pantelimon. Alţi angajaţi au primit direct salarii diminuate. O infirmieră din Iaşi, care a pierdut 500 de lei la salariu, a leşinat în timp ce protesta în faţa Prefecturii.

În faţa oamenilor, răspunsul ministrului Sănătăţii este simplu. Sorina Pintea speră să oprească protestele printr-o soluţie de compromis. Managerii pot completa din bugetul propriu diferenţa pentru cei care pierd.

Ministerul Sănătăţii a trimis o circulară tuturor spitalelor prin care le recomandă managerilor să dea bani din propria vistierie. Iar sindicaliştii speră să schimbe din nou regula jocului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Salarii mai mici în sănătate. Sanitas ameninţă cu o grevă generală