Antena Meniu Search
x

E revoltă în spitalele din toată ţară. Veniturile personalului din Sănătate au scăzut dramatic

Sănătatea din România fierbe pe măsură ce se apropie data la care angajaţii din sistem trebuie să primească salariile.

Vezi și

Sănătatea din România fierbe pe măsură ce se apropie data la care angajaţii din sistem trebuie să primească salariile. După plafonarea sporurilor, o parte din personalul sanitar s-a trezit cu venit mai mic chiar şi cu 1.000 de lei. Oamenii ameninţă cu demisii sau chiar cu grevă generală. Iar autorităţile aşteaptă ca fluturaşii să ajungă la toţi, pentru a vedea cum s-au împărţit banii. Veniturile diferă în funcţie de bugetul fiecărui spital. 

Au fost proteste spontane astăzi în mai multe spitale din ţară, dar şi în Capitală la Institutul CC Iliescu, la Spitalul Sf. Ioan şi la Institutul Marius Nasta. Asistenţii, infirmierii şi personalul TESA au primit venituri mult diminuate. "Eu nopţile le fac albe, muncesc ca un rob, fac terapie, fac cabinet, fac triaj. Nu este posibil să-mi luaţi banii din munca mea."

Angajaţii au ieşit în faţa spitalului judeţean Neamţ după au primit fluturaşii. Oamenii se cred discriminaţi. Unii dintre ei pleacă acasă cu 1000 de lei mai puţin.

Pentru a-i linişti, la protest au ajuns şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean care au în subordine spitalul. Iar managerul i-a trimis pe asistenţi, infirmieri sau brancardieri înapoi la muncă.

Pe acelaşi subiect

Nici în Tulcea lucrurile nu sunt mai bune. De la un venit de peste 2000 de lei, infirmierele au primit o sumă la care nu se aşteptau: "Nu e posibil, domnule, să te duci acasă cu 1400 de lei."

Nemulţumirea este legată şi de gărzi, care sunt calculate la salariul din luna ianuarie, adică cel care nu a fost mărit.

Sindicaliştii din Sănătate se întrunesc mâine de urgenţă pentru a decide care va fi programul protestelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » E revoltă în spitalele din toată ţară. Veniturile personalului din Sănătate au scăzut dramatic