Antena Meniu Search
x

Salariile polițiștilor, posibil înghețate în 2019. Sindicatul Europol anunţă un "cadou" neaşteptat ameninţă cu proteste

Sindicatul Poliţiştilor Europol atrage atenţia asupra unui ”cadou” neașteptat pe care Guvernul l-ar pregăti lucrătorilor MAI, pentru anul viitor. Potrivit sindicaliştilor, anul viitor, salariile poliţiştilor ar urma să fie îngheţate la nivelul anului 2018.

Salariile polițiștilor, posibil înghețate în 2019. Sindicatul Europol anunţă un "cadou" neaşteptat ameninţă cu proteste

Sindicatul Poliţiştilor Europol atrage atenţia asupra unui ”cadou” neașteptat pe care Guvernul l-ar pregăti lucrătorilor MAI, pentru anul viitor.

Potrivit sindicaliştilor, anul viitor, salariile poliţiştilor ar urma să fie îngheţate la nivelul lui 2018.

Guvernul a pregătit proiectul de ordonanță de urgență privind măsurile fiscal bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care se va aplica în cursul anului 2019.

Conform proiectului care, potrivit Europol, încă nu este asumat de Guvern, în 2019 cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor primelor, despăgubirilor, compensațiilor pentru chirie si al celorlalte elemente ale salariului, care nu fac parte din salariul brut lunar se mențin la  nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018.

Norma de hrană și drepturile de echipament se mențin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018, potrivit aceluiaşi proiect.

De asemenea, activitatea desfășurată de polițiști în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și in celelalte zile în care nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute în legislația în vigoare în luna iunie 2017.

De la 1 ianuarie 2019, salariile poliţiştilor ar trebui să crească

Conform prevederilor Legii 153/2017,  art. 38, alin. 4, de la 1 ianuarie 2019 salariile de funcție ale polițiștilor ar trebui să crească:

”în perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018. Creșterea respectivă și data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat”.

În medie, creșterea netă ar fi în jurul sumei de 300 lei.

Sindicatul Europol ameninţă că, în cazul  înghețării salariilor, "vom declanșa ample acțiuni de protest pe termen nelimitat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Salariile polițiștilor, posibil înghețate în 2019. Sindicatul Europol anunţă un "cadou" neaşteptat ameninţă cu proteste