Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Salata bulgareasca, in sere romanesti

Salata bulgareasca, in sere romanesti. Niciuna dintre legumele din sere nu e romaneasca. Doar pamantul e mioritic. Semintele vin din toatre colturile lumii

Vezi și

In serele familiei Antonescu din comuna ilfoveana Vidra sunt cultivate cateva mii de fire de rosii bulgaresti. De ani buni, nu mai planteaza soiuri romanesti. De Paste spera sa iasa cu marfa la taraba si sa o vanda la pret de trufanda. Anul trecut, a vandut prima recolta cu 28 de lei kilogramul.

Cateva case mai departe, familia Botezatu are in curte tot rosii bulgaresti, dar alt soi. Si tot din tari straine provin si rasadurile de ardei, castraveti si varza. A investit aproape 2.000 de lei doar in seminte. Iar ca sa-si recupereze investitia vinde si rasadurile. Uneori sunt mai rentabile decat legumele, spun agricultorii.

Nici cartoful nu mai are origini in Romania. Agricultorii de la Brasov cultiva cartofi tot din Olanda. “Noi cultivam ceea ce este mai productiv, pentru ca este o afacere si trebuie sa ne asiguram venitul din aceasta afacere”, a explicat producatorul Ioan Benea.

Semintele romanesti se mai produc doar la institutulele de cercetare si acolo in cantitati foarte mici. “Trebuie sa recunosc ca avem un hadicap la producerea de seminte din hibrizi destinati spatiilor preotejate, dat fiind faptul ca in ultima perioada nu am detinut fonduri pentru crearea de hibrizi”, a marturist medicul Marcel Costache, directorul Institutului de Cercetare.

In Romania, aproape 85.000 de hectare sunt cultivate cu legume, dintre care doar 20.000 dintre plante sunt din seminte romanesti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Salata bulgareasca, in sere romanesti