Antena Meniu Search
x

Sălile de fitness s-ar putea redeschide din 15 iunie, cu respectarea unor reguli stricte

După terase şi spectacole, românii sunt pe cale să îşi recapete şi forma fizică. Se redeschid sălile de fitness! Cel mai probabil de la jumătatea acestei luni vom putea face sport la sală cu respectarea unor măsuri drastice: vom purta mască şi vom avea limită de timp pentru antrenamente.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 03.06.2020, 23:03

Vezi și
  • Clienților li se va lua temperatura la intrarea în sala de fitness.
  • Clienții vor fi obligați să respecte distanțarea socială.

"După fiecare utilizare a clienţilor noştri, orice aparat se curăţă în amănunt, orice mâner folosit. Fiecare client are o suprafață zic eu mai mult decât suficientă, sunt undeva la 10 metri pătraţi", sunt doar câteva dintre măsurile de siguranţă în sălile de fitness care s-ar putea redeschide peste două săptămâni.

Până acum, instructorii au lucrat cu clienţii lor pe internet, iar încasările au fost mult mai mici. 

Georgian Sandu, manager sală de fitness: Noi pe perioada acestei situaţii am lucrat atât în sesiuni 1-1 live cu clienţii cât am creat şi un sistem de clase online pentru colaboratorii noştrii. A fost o perioadă foarte dificilă.

Sălile de fitness ar putea impune şi o limită de timp pentru antrenamente, iar duşurile, cel mai probabil, nu vor putea fi utilizate. 

Cert este că masca de protecţie nu o să lipsească. 

Simona Gheorghiu, antrenor fitness: Există exercițiile de respirație între repetările respective pe care nu le poţi face cu masca pe faţa. În niciun caz. 

Ionuţ Stroe, ministrul Sporturilor: Măştile nu trebuie purtate în timpul exerciţiilor, în timpul efortului fizic, ci trebuie suportate doar în spaţiile comune cum ar fi de exemplu recepţia. Mult mai importante sunt regulile care ţin de distanţarea între sportivi, să nu aglomerăm aceste săli. 

Ca să ne dăm seama cam ce distanță va trebui să păstrăm cât ne aflăm la sală este suficient să ne gândim că o persoană va putea utiliza acest prim aparat, cel din mijloc va rămâne liber, iar cel de-al treilea va putea fi folosit de o a doua persoană. 

Vom avea nevoie de programare pentru a merge la sală. La intrare ni se va lua temperatura, iar în interior vor fi montate dozatoare de dezinfectant.

În săli nu se vor mai putea vinde alimente sau băuturi în regim de autoservire, ci doar de la automat. 

Simona Gheorghiu, antrenor fitness: În general clienţii sunt foarte civilizaţi, foarte respectuoşi, chiar şi înainte foloseau substanţele de dezinfectare. Eu cred că fiecare va avea răspunderea civilă să îl respecte şi pe celălalt nu doar pentru el. 

Sportivii profesionişti sau cei de performanţă, precum culturiştii, pot utiliza deja sălile de fitness. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sălile de fitness s-ar putea redeschide din 15 iunie, cu respectarea unor reguli stricte