Antena Meniu Search
x

Sălile de teatru, pregătite pentru spectacole

Sălile de teatru se pregătesc pentru reluarea spectacolelor în interior! Din acest weekend, actorii se reîntorc pe scenă, după şapte luni în care au stat departe de public.

de Redactia Observator

la 03.10.2020, 12:31

Vezi și
  • Spectatorii trebuie să calce cu ambele picioare pe covorul cu dezinfectant.
  • În sala de spectacol nu se vor aşeza pe orice scaun, ci pe cele inscripţionate.

Iar emoţiile sunt mari. La fel şi forfota. La Teatrul Dramatic din Galaţi, angajaţii au găsit soluţii ingenioase pentru punerea în practică a măsurilor de distanţare fizică. Scaunele au fost inscripţionate cu mesaje amuzante.

Regulie se respectă încă de la intrare. Spectatorii trebuie să calce cu ambele picioare pe covorul cu dezinfectant. Iar în sala de spectacol nu se vor aşeza pe orice scaun, ci pe cele inscripţionate.  Angajaţii teatrului au găsit o metodă haiosă pentru a le diferenţia. 

Proaspăt vopsit, on hold sau temporarily out of service, sunt doar câteva dintre mesajele hazlii, care au fost lipite pe scaune pentru a atenţiona spectatorii că nu se pot aşeza. 

Organizatorii au luat toate măsurile de protecţie pentru reluarea spectacolelor. 

Rodica Ajder, purtător de cuvânt Teatrul Galaţi: Avem sala dezinfectata, decontaminata, cu lumina ultravioleta. Aceasta dezinfectare se va face inainte si dupa fiecare spectacol. Se va face si o nebulizare saptamanala. 

Actorii abia aşteaptă să urce pe scenă.  Au trecut şapte luni de la ultimul spectacol faţă în faţă cu publicul.

Oana Mogoş, actor: Sunt emoții, evident. Este o reîntâlnire cu scena, cu sala de teatru, în mediul în care ar trebui să aibă loc acest act artistic, deci este o nebunie pentru noi că revenim în sală.

Ciprian Braşoveanu, actor: Le- am aşteptat atâtea luni. Deşi am jucat şi afară, emoţiile pentru spectacolele dinăuntru sunt mult mai mari. Am auzit că suntel sold out, ceea ce e mare lucru. Şi sper să jucăm de acum înainte mult şi bine. 

Spectatorii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie pe toată durata piesei de teatru, iar la ieşire să respecte traseele marcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Sălile de teatru, pregătite pentru spectacole