Antena Meniu Search
x

Saltul cu parasuta, o pasiune costisitoare

Emotii. Curaj. Senzatii tari. Toate definesc o pasiune la moda: saltul cu parasuta. Chiar daca e un sport care costa. Pana la 1.000 de lei poate ajunge un pachet complet: zborul, saltul cu instructorul si filmul care sa-ti aduca aminte cat ai fost de curajos.

Vezi și

De la 4.000 de metri inaltime, pamantul pare prea departe. Tragi aer in piept, iti faci curaj si sari in gol. In cateva secunde, prinzi o viteza de 200 de kilometri pe ora. Apoi, deschizi parasuta si plutesti. In noua minute esti inapoi pe pamant.

Aerodromul din Clinceni a devenit a doua casa pentru Alina, mai ales de cand si-a luat licenta de parasutist. Pasiunea e atat de mare incat facea salturi de la 4.000 de metri chiar si atunci cand era insarcinata in trei luni: “Am sarit in primul trimestru de sarcina dupa ce m-am documentat extraordinar de mult, am vorbit cu foarte multi doctori. Din studiile facute pe femei parasutiste in principiu e OK sa sari daca nu ai alte probleme medicale”.

Pe Bogdan, tatal l-a invatat sa iubeasca salturile cu parasuta. Primul l-a facut cu 11 ani in urma: “La primul salt ma asteptam la multa adrenalina, dar e si mult necunoscut. Cel mai intens din punct de vedere al trairilor e al doilea salt. Stii deja cum a fost primul, asa ca al doilea iti amplifica si mai mult emotia saltului”.

Si-a transformat pasiunea in profesie si, de cativa ani, le da lectii celor care vin la Clinceni.

Parasutismul este o pasiune costisitoare. Pretul unui salt pentru un incepator variaza intre 650 si 950 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Saltul cu parasuta, o pasiune costisitoare