Antena Meniu Search
x

Salvamarii, in alerta pe litoral. Scaldatul in mare, interzis din cauza valurilor mari

Pe furtuna, marea imbie la aventura. Dar, pe cat e de fascinanta, atunci cand se-nfurie, pe-atat e de periculoasa. Valurile uriase au facut azi spume la mal

Vezi și

Valurile uriase au facut azi spume la mal, iar salvamarii au arborat steagul rosu, pe plaja, semn ca e interzis scaldatul. Prea putini i-au ascultat si si-au riscat viata. Unii, au riscat-o si pe cea a copiilor.

Sunt tineri, iar pentru ei, valurile uriase inseamna distractie. Ce conteaza ca steagul rosu - care interzice scaldatul pentru ca marea e furioasa - flutura in vant? Nici nu le pasa. Unii dintre ei s-ar aventura si in larg. Noroc cu salvamarii care nu-i scapa din ochi si-i aduc inapoi langa mal.

Nu doar pustii teribilisti sunt cosmarul salvamarilor in aceste zile. Un domn si-a bagat in valurile periculoase si fetitele. Cea mare, fara colac. De la mal, salvamarii i-au facut semne disperate, iar domnul i-a privit mirat.

Turistii care sunt zilele acestea pe litoral trebuie sa stea cu ochii pe steagurile de pe plaja. Fiecare culoare are o semnificatie. Verde inseamna ca scaldatul e permis. Rosu cu galben, ca salvamarul e in post. Steagul galben avertizeaza ca marea e agitata si indeamna la prudenta. Iar cel rosu - ca scaldatul e interzis.

De asemenea, salvamarii avertizeaza ca exista si zone periculoase pe litoral, mai ales cand vremea e rea. In top e plaja de la Eforie. Insa marea e la fel de nemiloasa si in Mamaia in zona digului vechi de la Cazino si in zona Hotelului Parc.

Azi, toata Dobrogea a fost sub avertizare de vreme rea. Meteorologii spun ca abia maine dupa pranz ploile se vor potoli si abia de marti sunt sanse de plaja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Salvamarii, in alerta pe litoral. Scaldatul in mare, interzis din cauza valurilor mari