Sănătatea costă, mai ales în farfurie. Hrana naturală e de trei ori mai scumpă decât cea cu aditivi
Plăteşti puţin, dar mănânci prost. Diferenţa de preţ între alimentele sănătoase şi cele cu E-uri poate fi şi de trei ori mai mare, arată un studiu recent
Plăteşti puţin, dar mănânci prost. Diferenţa de preţ între alimentele sănătoase şi cele cu E-uri poate fi şi de trei ori mai mare, arată un studiu recent
O listă kilometrică de E-uri şi resturi e reţeta către preţul mai mic. Un produs de calitate e mai scump pentru că şi ingredientele sunt mai bune. În cazul mezelurilor, se foloseşte mai multă carne, şi mai puţină grăsime, şorici şi alte resturi.
De exemplu, kilogramul de crenvurşti cu mai multă carne costă 37 de lei, faţă de 30 cât costă un produs obişnuit.
Diferenţe de preţ sunt la toate categoriile de alimente. Spre exemplu, un unt cu un conţinut de grăsime de 82% costă aproape şapte lei. Acelaşi produs, făcut de o altă firmă, costă 11 lei. Un studiu realizat de Universitatea Cambridge arată că mâncarea sănătoasă ajunge să coste şi de trei ori mai mult decât cea nesănătoasă.
Mai bine puţin, dar mai sănătos - recomandă medicii. O alimentaţie nesănătoasă poate afecta grav sănătatea.
Problema e că mâncarea sănătoasă e tot mai scumpă. Acelaşi studiu arată că în ultimii zece ani, mâncarea de calitatea s-a scumpit cu aproape 30 la sută.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰