Antena Meniu Search
x

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol şi-a redeschis porţile pentru turişti

După aproape patru luni în care a fost centru de carantină pentru românii veniţi din zonele roşii ale lumii, Sanatoriul Balnear de la Techirghiol şi-a redeschis porţile pentru turiştii şi pacienţii care au mare nevoie de tratamentele cu nămol.

de Redactia Observator

la 14.07.2020, 10:56

Vezi și
  • Aproximativ 1.800 de persoane au fost carantinate la Techirghiol.
  • 20 dintre persoane carantinate au fost cetăţeni străini.

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol şi-a reintrat în drepturile pentru care a fost consacrat, unul dintre cele mai bune centre de recuperare din ţară. Însă după redeschidere, regulile sunt stricte.

Elena Roxana Almășan, manager SBRT Techirghiol: Se face un triaj telefonic, în urma acestui triaj, medicul şi asistentul medical decid împreună cine este indicat să vină.

Măsurile sunt mai mult decât necesare în condiţiile în care, în urmă cu doar câteva zile, au plecat de acolo ultimii carantinaţi.

Lăcrămioara Zisu, referent administrativ: Oamenii, în primul rând, trebuie să aibă masca de protecţie, după care urmează circuitele pe care le-am făcut, astfel încât să nu se intersecteze cei care intră cu cei care ies.

Instituția a fost dotată la intrare cu covorașe dezinfectante, lămpi cu ultraviolete, dar și filtre de purificat aerul. Ba chiar şi procedurile de internare şi de tratament s-au schimbat pentru a se păstra distanţarea socială.

Dr. Carmen Oprea, Director de Îngrijiri Medicale SBRT Techirghiol: Am schimbat modalitatea de programare a pacientului, el ştie din momentul în care este triat pentru internare, are un timp al dumnealui în care poate beneficia de procedura de internare, consult, iar apoi la tratament, aplicăm aceaşi regulă.

Aproximativ 1.800 de persoane au fost carantinate la Techirghiol, din care 20 au fost cetăţeni străini. Cu toate astea oamenii nu au venit cu frică la redeschiderea sanatoriului.

La Sanatoriul de la Techirghiol, pacienții pot beneficia şi de un aparat ultramodern ce acoperă sfera de recuperare medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Sanatoriul Balnear de la Techirghiol şi-a redeschis porţile pentru turişti