Antena Meniu Search
x

Şapte lei. Atât costă acum hrana pe o zi pentru un pacient din spitalele din România!

Trei mese pe zi, cu cel mult 13 lei. E meniul de criză pe care trebuie să îl alcătuiască în fiecare zi directorii de spitale. Pentru că atât costă acum hrana unui pacient internat în România

Vezi și

Trei mese pe zi, cu cel mult 13 lei. E meniul de criză pe care trebuie să îl alcătuiască în fiecare zi directorii de spitale. Pentru că atât costă acum hrana unui pacient internat în România

Când spui mâncare de spital, spui totul. O porţie, de cele mai multe ori modestă de mâncare de regim. Legea spune, acum, că spitalele trebuie să aloce între 7 şi 13 lei, pe zi, pentru mâncarea unui pacient. Adică trei mese pe zi. Plus gustări.

În bucătăria de la Spitalul Judeţean Ilfov nu se mai găteşte. Ca să evite costurile suplimentare, conducerea a angajat o firmă de catering pentru mâncare.

Banii de mâncare sunt puţini. În funcţie de boala pacientului, între 7 şi 11 lei 50. Spitalul trebuie să îi gospodărească. Ministerul Sănătăţii vrea ca, de luna viitoare, sumele să crească. E drept, cu foarte puţin.

"Alocaţia pentru un bolnav, adult, va fi de 10 lei. De un meniu mai scump vor avea parte pacienţii cu hepatită, diabeticii şi bolnavii de cancer. Însă cei mai mulţi bani se vor da pentru hrana pacienţilor cu tuberculoză şi a bolnavilor de SIDA. În 15 lei trebuie să intre o supă cremă la prânz, o mâncare gătită de legume, un pic de carne şi atunci practic, vitregim pentru un prânz mai consistent, vitregim micul dejun sau cina".

Medicii spun că pentru ca bolnavii să aibă parte de un meniu cu adevărat echilibrat, ar trebui să fie cheltuiţi între 20 şi 50 de lei, pentru fiecare pacient, pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Şapte lei. Atât costă acum hrana pe o zi pentru un pacient din spitalele din România!