Antena Meniu Search
x

Video Sărbătoare fără reguli şi puhoi de credincioşi la malul mării, la slujba de Bobotează

Bobotează cu avanpremieră la Constanţa! Înaltpreasfinţitul Teodosie a ţinut slujba în ajunul sărbătorii. A fost puhoi de oameni în faţa Catedralei din Constanţa şi la Hârşova, pe malul Dunării. Nici mai marii bisericii şi credincioşii nu au mai ţinut cont de vreo regulă de distanţare. Tot spectacolul, sub ochii poliţiştilor, care au împărţit doar sfaturi.

de Redactia Observator

la 05.01.2021, 20:03

Vezi și
  • Oamenii s-au înghesuit la slujba de sfinţire a apei de la catedrala din Constanţa
  • Nici preoţii nu au respectat distanţarea socială

Credincioşii s-au îmbulzit la slujbă

Au stat lipiţi unii de alţii. Cu mască sau fără mască, sute de credincioşi n-au mai ţinut cont de regulile de pandemie şi s-au îmbulzit în Ajunul Bobotezei la slujba de sfinţire a apei de la catedrala din Constanţa. 

Nici preoţii nu au respectat vreo regulă. N-au purtat mască de protecţie, iar Înaltpreasfinţitul Teodosie şi-a băgat mâinile în fiecare butoi şi în fiecare cisternă cu apă. 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Mai frumos la malul mării unde vă aşteptăm şi acolo. Să ne ajute Dumnezeu, să staţi acolo mai la distanţă. Oricum aghiasma ne ajută să ne izbăvim şi de boală. 

Arhiepiscopul Tomisului a făcut turul cisternelor. Cu un pic de ajutor din partea celorlalţi preoţi. După ce s-a urcat pe fiecare cisternă în parte, părintele s-a împiedicat de un credincios. 

Deşi aghiasma urma să fie împărţită, mâine, în sticle deja pregătite, credincioşii n-au mai avut răbdare. 

''Lăsaţi-mă, doamnă, în pace. Ne călcăm aici? Hai, că nu stau o săptămână aici!'', a spus un om.

''De ce nu păstraţi distanţa faţă de doamna?'', s-a plâns altcineva. 

Buluceala a avut loc sub ochii poliţiştilor. 

Oamenii legii au împărţit mai mult sfaturi

Sorin Trancă, purtător de cuvânt Jandarmeria Constanţa: Hai să vorbim de dialog, e o sărbătoare, hai să vorbim de înţelegere, hai să respectăm distanţarea socială. 

Îngrămădeală a fost şi la Hârşova. Sute de enoriaşi l-au urmat pe Înaltpreasfinţitul Teodosie în procesiune până la malul Dunării. Credincioşii au stat şi aici claie peste grămadă şi au pupat icoanele unii după alţii. 

Însă, nu s-au îngrămădit să culeagă din apă crucile aruncate de preoţi. 

Arhiepiscopia Tomisului este singura care a furat startul şi care face, practic, două slujbe de Bobotează. Patriarhia Română a anunţat că la Catedrala Patriarhală slujba va fi cu restricţii. Nu vor mai exista vase mari cu apă, credincioşii trebuie să poarte mască, vor merge pe un culoar delimitat şi vor primi apa direct în sticle. 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Ce vine de la Bucureşti e al Bucureştiului, dar noi suntem din Constanţa. Tradiţiile din Constanţa sunt unice. 

Şi în Galaţi s-a renunţat la slujba de sfinţire a apei de pe malul Dunării cu zeci de mii de credincioşi. Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfinţit apa la Catedrală şi sticlele cu aghiasmă vor merge către toate spitalele, căminele şi bisericile din eparhie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare fără reguli şi puhoi de credincioşi la malul mării, la slujba de Bobotează