Sărbătoare în ajunul Sfântului Dumitru
Ajunul Sfântului Dumitru a fost prilej de sărbătoare în judeţul Argeş. Oameni din mai multe localităţi au aprins ''focul lui Sumedru'', un obicei străvechi care marchează sfârşitul toamnei
Ajunul Sfântului Dumitru a fost prilej de sărbătoare în judeţul Argeş. Oameni din mai multe localităţi au aprins ''focul lui Sumedru'', un obicei străvechi care marchează sfârşitul toamnei
Copiii au primit mere şi covrigi, iar adulţii s-au delectat cu ţuică şi vin fiert, lângă grătarul încărcat cu fripturi.
Oamenii n-au simţit frigul în jurul "focului lui Sumedru". Mai ales că au avut băutură la discreţie, direct din butoi. În cinstea Sfântului Dumitru, tradiţia spune că trebuie sacrificat un miel. Iar localnicii din Racoviţa au pus pe grătar sute de kilograme de carne.
Pe măsură ce focul se înteţea, din ce în ce mai mulţi oameni se adunau în jurul lui. Bucuria cea mai mare a fost a copiilor, care au primit mere şi covrigi, fără să fie nevoie să cânte vreun colind.
Anul acesta, sărbătoarea a fost un magnet pentru localnici. Au recunoscut-o şi bătrânii.
Mulţi dintre oameni au plecat acasă târziu în noapte.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰