Antena Meniu Search
x

Sărbători în România. Destinaţii de vis, preţuri de coșmar

Nu mai e mult până la "exodul" către destinațiile de vis menite să ne facă sărbătorile mai frumoase. Cine nu și-a făcut rezervare din timp va scoate mai mulți bani din buzunar. Proprietarii de pensiuni și hoteluri ne asigură însă că vacanța petrecută la ei va merita fiecare leu.

Cine ajunge în Bucovina de sărbători poate petrece un sejur de cinci zile la pensiuni din Suceviţa sau Voroneţ la preţuri ce pornesc de la 1.100 - 1.200 de lei. Pe masă va avea bucate bucovinene sau făcute pe grătar, în zăpadă, se va relaxa în timpul plimbării cu sania trasă de cai, dar şi în saună sau baie cu lapte şi miere. Locurile disponibile mai sunt însă foarte puţine.

În zona Câmpulung Moldovenesc, la Sadova, la o pensiune de patru margarete, oferta de Crăciun este de 1.500-1.600 de lei de persoană, cu patru nopţi de cazare şi a cincea noapte oferită gratuit, în regim de demipensiune. Turiştii care se cazează aici sărbătoresc cu pomana porcului, foc de tabără şi colindători. De revelion, la aceeaşi pensiune preţul pentru cinci nopţi de cazare este cuprins între 1.850 de lei şi 2.100 de lei de persoană, tot în regim de demipensiune. Spectacolul de datini cu masă festivă şi foc de tabără va fi inclus în preţul plătit.

Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile în Bistriţa-Năsăud au posibilitatea să închirieze complet cabane în zona Colibiţa, cu sume cuprinse între 800 şi 1.500 de euro, dar şi să se cazeze la un hotel de patru stele, cu 400 de euro pentru cinci nopţi, all inclusive, sau la Castelul Dracula.

La Castelul Dracula din Munţii Bârgăului, turiştii îşi pot petrece Crăciunul la preţul de 810 lei pentru un sejur de trei nopţi.

Turiştii îşi pot petrece Crăciunul şi la pensiuni de pe Valea Sălăuţei, la graniţa cu judeţul Maramureş. Pentru trei nopţi de cazare la o pensiune cu piscină, preţul este de 425 de lei sejurul sau 275 de lei pentru regim de demipensiune. Revelionul la aceeaşi pensiune costă 800 de lei pentru trei zile de cazare sau 600 de lei în regim de demipensiune. Şi în această ofertă sunt incluse plimbări cu sania trasă de cai.

Cei care vor să se cazeze în Hotelul de Gheaţă de la Bălea Lac trebuie să plătească 400 de lei pe noapte pentru o cameră dublă şi 600 de lei pe noapte pentru un iglu, copiii între 6 şi 15 ani beneficiind de o reducere de 50 la sută, în timp ce pentru copiii mai mici de şase ani cazarea este gratuită.

Prețurile cresc spre Poiana Brașov și Valea Prahovei. De exemplu, un pachet de trei nopţi la un hotel de 4 stele din orașul de sub Tâmpa, se ridică la aproximativ 250 de euro de persoană în perioada Crăciunului. Cazarea se face în regim de demipensiune și include cina tradiţională de Ajun şi cea de Crăciun, plus acces gratuit la saună, piscină și jacuzii.

Nici în București nu e mai ieftin să-ți petreci noaptea dintre ani. Patronii de localuri au stabilit tarife ce nu coboară sub 250 de lei de persoană.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Sărbători în România. Destinaţii de vis, preţuri de coșmar