Meniu
Search
x

Sărbătorile de iarnă aduc o creştere a intensităţii traficului din Bucureşti

Cu două săptămâni înainte de sărbători, Bucureştiul este sufocat de maşini. Traficul a crescut chiar şi cu 25 de procente la orele de vârf. Fie că merg la serviciu ori la cumpărături, şoferii stau ore în şir blocaţi în ambuteiaje.

De Redactia Observator la 10.12.2019, 21:02
Vezi și

Cu două săptămâni înainte de sărbători, Bucureştiul este sufocat de maşini. Traficul a crescut chiar şi cu 25 de procente la orele de vârf. Fie că merg la serviciu ori la cumpărături, şoferii stau ore în şir blocaţi în ambuteiaje. Autorităţile vor să scoată şi mai mulţi poliţişti pe teren. Şi pregătesc şi alte măsuri - autobuzele ar putea avea bandă comună cu tramvaiele. 

Sunt imagini filmate în urmă cu două ore. Pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, şoferii stau mai mult pe loc. Sunt cozi interminabile şi blocaje în serie. Hărţile rutiere de pe aplicaţii arată haosul.

Unde se poate circula, şoferii înaintează cu maximum 30 de kilometri pe oră. Iar numărul maşinilor din Bucureşti creşte în fiecare zi. 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: În Bucureşti, intensitatea traficului creşte în decembrie cu minim 20-25 de procente. Nu doar din cauza bucureştenilor care se pregătesc de sărbători, ci pentru că sunt şi foarte multe activităţi la toate instituţiile 

Este şi perioada în care în Bucureşti ajung foarte mulţi oameni din provincie. Unii vin la rude, alţii la cumpărături. Autorităţile anunţă că vor scoate în teren mai mulţi poliţişti care să dirijieze traficul. Totul, în coordonare cu semafoarele inteligente. 

Pentru a-i încuraja pe şoferi să renunţe la maşina personală şi să folosească transportul în comun, se va crea şi un culoar unic pentru autobuze. 

Primăria Capitalei a solicitat deja Parlamentului modificarea Codului Rutier astfel încât linia de tramvai să poată fi folosită şi de autobuzele STB. Dacă răspunsul va fi pozitiv, această idee s-ar putea concretiza chiar de anul viitor. 

Şi circulaţia trenurilor ar putea fi modificată, pentru a se evita blocajele de pe şoselele Petricani şi Andronache. Se poartă discuţii cu reprezentanţii CFR.

De anul viitor, alte măsuri ar putea aerisi traficul. Maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar autoturismele sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sărbătorile de iarnă aduc o creştere a intensităţii traficului din Bucureşti