Antena Meniu Search
x

Sat din Mureș, terorizat de urși. Pagubele sunt uriașe

S-au înmulţit peste măsură urşii în Mureş, iar pagubele făcute de animale sunt uriaşe. Oamenii sunt speriaţi că, de foame, urşii i-ar putea ataca şi pe ei. Aşa că au cerut autorităţilor să ia măsuri.

de Redactia Observator

la 11.06.2019, 09:15

Vezi și

S-au înmulţit peste măsură urşii în Mureş, iar pagubele făcute de animale sunt uriaşe. Oamenii sunt speriaţi că, de foame, urşii i-ar putea ataca şi pe ei. Aşa că au cerut autorităţilor să ia măsuri. După socoteala agenţiei de mediu din judeţ, ar trebui omorâte în jur de 100 de exemplare. Decizia este însă la Ministerul Mediului.

Imaginile au fost filmate, în urmă cu o săptămână, de o familie din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş.

În ultima vreme, urşii au băgat frica în toţi localnicii. Intră în curţi şi le ucid animalele.

În zonă, urşii s-au înmulţit peste măsură în ultimii ani. Autorităţile sunt hotărâte să ceară Ministerului Mediului să micşoreze numărul animalelor.

Agenţiei de Mediu vrea ca aproximativ 100 de urşi din zonă să fie împuşcaţi. Mai ales că de doi ani de zile cotele de vânătoare au fost eliminate. Nu pot omorâte decât animalele care atacă.

Anul acesta, pentru judeţul Mureş s-au cerut 13 autorizaţii, dar au fost eliberate numai două. Ministerul Mediului este cel care decide numărul animalelor care vor fi împuşcate. Zilele trecute, a hotărât ca 140 de urşi şi aproape 100 de lupi din toată ţara să fie omorâţi.

Decizia a provocat revolta iubitorilor de animale, care au iniţiat o petiţie pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sat din Mureș, terorizat de urși. Pagubele sunt uriașe