Jocuri pentru copii, cu scenarii macabre. Specialiştii spun că pot duce la izolarea celor mici
Zombi, cadavre, sinucideri, crime şi scenarii macabre. Sunt detaliile noilor activităţi pentru copii, care par să concureze cu cele mai brutale jocuri video.
Zombi, cadavre, sinucideri, crime şi scenarii macabre. Sunt detaliile noilor activităţi pentru copii, care par să concureze cu cele mai brutale jocuri video. Pasiunea pentru board-games a făcut ca acest fenomen să crească şi în România.
O serie de scenarii sângeroase, pe care adolescenţii trebuie să le dezlege, cu ajutorul indiciilor obţinute de la un arbitru. Pare şocant? Chiar este, pentru mulţi părinţi.
Şi totuşi, aceste jocuri au devenit tot mai populare. Sunt cunoscute drept "ghicitori misterioase", "puzzle-uri conceptuale" sau "povestiri interogative". Şi chiar pot dezvolta imaginaţia, susţin psihologii.
JENI CHIRIAC, psiholog:
Practic, la 12 ani, copilul poate face diferenţa între joc şi realitate. Mai ales dacă este sub supervizarea adultului, care îl ajută să poată să jongleze cu intensitatea emoţiilor, când este participant activ la ceea ce înseamnă imaginaţie, joc, dar pe scenarii care pot să trezească, inclusiv unui adult temeri, surprize, uimiri, chiar şi limite.
Scenarii şi mai violente găsim la unele jocuri video.
JENI CHIRIAC, psiholog:
Este destul de dificil, în cadrul unui joc video să poţi să controlezi reacţii, imagini. El este participant se identifică cu personajul în timp ce în jocurile care presupun a povesti, a dezvolta scenarii, a folosi imaginaţia esti povestitor, esti observator, esti creator, nu esti participant direct.
În plus, jocurile video îi izolează pe copii, care ajung să petreacă ore întregi pe zi în faţa unui monitor. Din acest motiv, Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să introducă dependenţa de aceste jocuri pe lista bolilor mintale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰