Antena Meniu Search
x

Scene REVOLTĂTOARE la Oradea! Un bărbat care filma treptele încălzite ale noii catedrale a fost ridicat de poliţişti, pe motiv că trotuarul e "proprietatea Bisericii" (VIDEO)

Un bărbat care filma, de pe trotuar, lucrările ce se efectuează la Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" din Oradea, ale cărei trepte exterioare vor fi încălzite, a fost ridicat de poliţişti, care i-au spus că nu are voie să filmeze şi că trotuarul este "proprietatea Bisericii", scrie ebihoreanul.ro.

Un bărbat care filma, de pe trotuar, lucrările ce se efectuează la Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" din Oradea, ale cărei trepte exterioare vor fi încălzite, a fost ridicat de poliţişti, care i-au spus că nu are voie să filmeze şi că trotuarul este "proprietatea Bisericii", scrie ebihoreanul.ro.

Cu o înălţime de 65 de metri de la fundaţie până în vârful crucii şi o amprentă la sol de 1.422 metri pătraţi, Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" se doreşte a fi cel mai mare lăcaş de cult din Bihor.

Potrivit sursei citate, Geană Harry Florin, din comuna prahoveană Ciorani, care este proprietarul unui mic studio de producţie media, se afla pe 5 mai, alături de alţi prieteni, la Oradea, unde a filmat lucrările ce se efectuează în vederea instalării unui sistem de încălzire în pardoseală pe cele 16 trepte ale catedralei.

Bărbatul susţine că nu a intrat în Catedrala din Centrul Civic, iar la un moment dat un "popă" a chemat Poliţia, la faţa locului sosind cei doi agenţi, dintre care unul i-a cerut actele, el filmând întreaga scenă.

Prahoveanul a postat apoi filmuleţul pe pagina de Facebook "Secolul 21", cu următorul comentariu: "În Oradea poliţia e la comanda unui popă. De când este interzisă filmarea unei biserici de pe domeniul public? Popa, plin de relaţii şi printr-o iubire creştin ortodoxă, dă comenzi pentru a fi reţinuţi ori arestaţi oameni". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmuleţul redă felul în care bărbatul ripostează poliţiştilor, spunând că are dreptul să filmeze deoarece se află într-un spaţiu public, pe trotuarul din faţa Catedralei. "Sunt pe domeniul public şi nu-mi interziceţi să filmez. Vă întreb, ca poliţişti, este acesta domeniu public?", îi întreabă bărbatul pe oamenii legii.

Răspunsul unuia dintre agenţi este năucitor, respectivul susţinând, nici mai mult, nici mai puţin, decât că trotuarul ar aparţine Bisericii. "Este gard, trotuarul este delimitat cu gard, este proprietatea Bisericii", se aude vocea poliţistului .

Ulterior, spune Geană, a fost dus cu un Logan la sediul Poliţiei, însă, odată ajuns acolo, "comandantul" secţiei ar fi spus că subalternii lui "au înţeles greşit" şi a dispus să fie dus înapoi de unde fusese ridicat, cu aceeaşi maşină.

"Am fost arestaţi, am fost retinuţi împotriva voinţei noatre, control corporal fără să fim de acord, mi s-au luat telefoanele, am fost duşi la poliţia din Oradea. Popa nu a venit, la comanda lui Ninjea (n.r. – preotului) poliţia a percutat. A venit comandantul poliţiei şi a cerut scuze. Poliţia din Oradea...abuz, biserica este publică, trotuarul public", a mai scris "eroul" filmuleţului într-un comentariu pe Facebook.

Înregistrarea a adunat peste 34.000 de vizualizări, 480 de distribuiri şi 92 de comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Scene REVOLTĂTOARE la Oradea! Un bărbat care filma treptele încălzite ale noii catedrale a fost ridicat de poliţişti, pe motiv că trotuarul e "proprietatea Bisericii" (VIDEO)