Antena Meniu Search
x

În Şcheia, localnicii trec strada doar cu declaraţia pe proprie răspundere completată

Situaţie fără precedent în Suceava. Odată cu instaurarea stării de alertă, localnicii dintr-o zonă a oraşului sunt obligaţi să completeze declaraţia pe proprie răspundere dacă vor să treacă strada.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 11:18

Vezi și
  • Primarul comunei Șcheia spune că este o discriminare.
  • Situaţia este aceeaşi pe mai multe străzi din oraş.

Chiar dacă comuna Şcheia este lipită de municipiul Suceava, autorităţiile au hotărât că aceasta nu se află în zona metropolitană.

Duminică, prefectura Suceava a transmis că cetăţenii din localitățile ce se află pe o rază de 30 de km de municipiul, reşedinţă de județ, nu au nevoie de declaraţie pentru a circula. Ieri, însă, s-a revenit asupra deciziei.

Primarul comunei Șcheia spune că este o discriminare la adresa localnicilor din comuna pe care o păstoreşte şi speră că autorităţile judeţene să revină asupra deciziei.

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia: Cum pot să mă îngrădească pe mine să-mi ceară adeverinţă să intru în Municipiul Suceava? Este posibil aşa ceva? Să scoţi de pe teritoriul unui judeţ, o localitate cu 13 mii de locuitori? Este inadmisibil!

Situaţia este aceeaşi pe mai multe străzi din oraş. Localnicii care vor să treacă strada pentru a face cumpărături, pot primi amendă, dacă nu au asupra lor declaraţie pe proprie răspundere.

Localnicii sunt indignaţi de situaţie şi spun că nimeni nu poate delimita unde este comuna Şcheia şi unde este Municipiul Suceva.

Zonă Metropolitana Suceava a fost constituită în anul 2011, iar comuna Şcheia nu a făcut parte din aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În Şcheia, localnicii trec strada doar cu declaraţia pe proprie răspundere completată