Antena Meniu Search
x

Schi în toiul verii, pe pârtia artificială de la Cavnic, în Maramureș

Există un loc în România în care vara e ca iarna. Chiar dacă suntem în luna lui Cuptor, nu toţi schiorii au agăţat clăparii în cui. În Maramureş, pe pârtia de la Cavnic, se poate schia şi-n toiul verii. Pârtia artificială e plină de turişti. Pe cel mai înfocat, l-am cunoscut şi noi: Oana are doar trei ani, dar deja ştie abc-ul sportului alb.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 12.07.2020, 00:32

Vezi și
  • O oră pe pârtie costă 30 de lei.
  • O pârtie asemănătoare este și în Brașov.

Sunt primele lecţii de schi pe care Oana le învaţă la doar trei ani. Pe pârtia artificială, fetiţa e în grija unui instructor. Iar de pe margine, părinţii o supraveghează cu emoţii. Oana învaţă să practice un sport al iernii în plină vară.

”Da. Pot să schiez”, spune Oana.

Sunt aproape 30 de grade afară, dar pârtia de la Cavnic e plină.

”E minunat că iubitorii de schiuri pot să aibă ocazia să schieze și vara”, spune o turistă.

Pârtia de schi a fost adusă tocmai din Italia. Pe astfel de suprafeţe se antrenează acolo şi schiorii profesionişti în extra-sezon. Iar pentru începători, e perfectă.

Oana Poenaru, administrator pârtie de schi: Este foarte asemănătoare cu alunecatul pe zăpadă, pentru că a fost concepută pentru așa ceva așa. Este, practic, un polimer special care este dat cu silicon. Se schiază cu aceleași schiuri ca și iarna. Nu diferă echipamentul doar că nu suntem îmbrăcați așa gros.

Bogdan Scurtu, monitor schi: Tot aceleași reguli sunt, ca și iarna... un pic alunecarea e mai diferită decât iarna, un pic trebuie să fie mai grijulii la căzături... În rest, tot același procedeu este, tot același procedeu de tehnică este, în rest nimic deosebit.

O oră pe pârtia de vară costă 30 de lei, iar cei care nu știu să schieze pot învăţa. 90 de lei costă o oră cu un instructor de schi. În România sunt doar două astfel de pârtii de schi, una la Cavnic, iar cealaltă - la Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Schi în toiul verii, pe pârtia artificială de la Cavnic, în Maramureș