Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Se schimbă ora în această noapte. Ora 04.00 devine ora 03.00

În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor da ceasurile înapoi cu o oră, iar duminică va fi cea mai lungă zi din an. Medicii spun că această schimbare ne poate poate afecta serios organismul. Devenim mai irascibili, agitaţi sau avem probleme cu somnul.

de Redactia Observator

la 26.10.2019 , 21:39

În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor da ceasurile înapoi cu o oră, iar duminică va fi cea mai lungă zi din an. Medicii spun că această schimbare ne poate poate afecta serios organismul. Devenim mai irascibili, agitaţi sau avem probleme cu somnul. Deşi s-a discutat intens despre renunţarea la ora de iarnă, abia peste doi ani se va stabili concret.

La noapte, ora patru va deveni ora trei, ceea ce înseamnă că vom dormi cu o oră în plus. Va fi cea mai lungă zi din an. Un motiv de bucurie pentru unii, dar şi de agitaţie pentru alţii.

Medicii spun că schimbarea orei produce schimbări de bioritm, mai ales în cazul copiilor şi vârstnicilor. Oamenii se pot confrunta cu insomnii, astenie, irascibilitate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Statisticile medicale arată că numărul personalor care reclamă probleme cardio vasculare în prima săptămână după schimbarea orei creşte cu aproximativ 60 la sută. Specialiştii spun că sportul ajută cel mai mult în această perioadă.

Abia peste doi ani vom afla dacă scăpăm de schimbări. Până atunci, toate țările din Uniunea Europeană trebuie să stabilească dacă vor să aplice în mod permanent ora de vară sau ora de iarnă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Se schimbă ora în această noapte. Ora 04.00 devine ora 03.00