Antena Meniu Search
x

Foto Schimbări pe Aeroportul Otopeni. Reducere majoră a ghișeelor de check-in și a porților de îmbarcare

Pandemia de CoVid 19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internațional, acesta situându-se în prezent la cca. 15-20% din normalul acestei perioade, iar aeroporturile din București au fost la rândul lor afectate, a transmis Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). În acest context s-au luat măsuri de eficientizare a activității, printre care reducerea numărului de ghișee de check-in și a porților de îmbarcare.

De Daniel Murărescu la 11.02.2021, 15:44
avion pe Aeroportul Otopeni
Măsuri de eficientizare a resurselor și de securitate sanitară pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Măsurile vor intra în vigoare vineri, 12 februarie, începând cu ora 8:00

În acest context, CN Aeroporturi București (CNAB) a analizat posibilitățile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic.

Doar 52 de ghișee de check-in, de la 104, pe Henri Coandă

"Măsurile au în vedere atât eficientizarea activității aeroportuare prin exploatarea rațională a resurselor disponibile, cât și îmbunătățirea calității serviciilor oferite pasagerilor și a creșterii siguranței sanitare", se arată în comunicatul CNAB.

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări, vor fi deschise numai 52 de ghișee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului.

Citește și:

Mai mult, în zona aferentă ghișeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de așteptare dotată cu banchete, unde pasagerii și însoțitorii acestora pot aștepta începerea operațiunilor pentru zborul dorit.

Mai puține porți de îmbarcare pe Aeroportul Otopeni

"Același principiul al utilizării eficiente și flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranței sanitare va fi aplicat și în zona de îmbarcare care va funcționa cu un număr redus de porți de îmbarcare proporțional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale (cu o reducere de 40% a capacității de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare și cu o reducere de 40% a capacității de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă)", a anunțat CNAB.

Potrivit oficialilor din aviație, măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12.02.2021, începând cu ora 08.00, și se vor menține până la înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului de pasageri și de mișcări aeronave.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Schimbări pe Aeroportul Otopeni. Reducere majoră a ghișeelor de check-in și a porților de îmbarcare