Antena Meniu Search
x

CRITICI DURE la adresa medicilor români! MESAJUL unui scriitor, după ce a stat internat: "Toți eram tratați ca niște OBIECTE. Când, oare, în România, vom fi considerați și respectați măcar ca simpli OAMENI?” (FOTO)

Scriitorul Culiță Ioan Ușurelu, care a ajuns la spital, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni, s-a declarat profund dezamăgit de ceea ce a văzut unde a fost internat, el denunțând atitudinea lipsită de compasiune a cadrelor medicale, deși a menționat că acestea au dat dovadă de profesionalism.

Scriitorul Culiță Ioan Ușurelu, care a ajuns la spital, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni, s-a declarat profund dezamăgit de ceea ce a văzut unde a fost internat, el denunțând atitudinea lipsită de compasiune a cadrelor medicale, deși a menționat că acestea au dat dovadă de profesionalism.

Scriitorul vrâncean Culiță Ioan Ușurelu a povestit, pe Facebook, că recent a fost victima unui accident rutier, el fiind lovit pe trecerea de pietoni. Ușurelu a stat internat în spitalul județean din Focșani, el pe 2 septembrie a scris următorul mesaj pe Facebook:

”În urma unui accident rutier (lovit pe trecerea de pietoni), care putea sa fie tragic pentru mine, am fost transportat la Spitalul din Focșani. Am observat, într-un timp lung, cât am fost consultat, cât mi s-au făcut analizele și toate celelalte necesare, o mare SERIOZITATE și PROMPTITUDINE a tuturor cadrelor medicale.În schimb, n-am vazut puțin TACT, un GEST sau un CUVÂNT de ÎNCURAJARE, DE MANGÂIERE, DE SUSȚINERE pentru bietul bolnav care avea DURERI INIMAGINABILE, SUFERINȚE GREU DE SUPORTAT....De ce nu se gâandesc cadrele medicale că ar putea fi oricând în situația celor din patul de suferință? Toți, fie ei scriitori, ingineri, profesori sau muncitori erau tratați ca simple obiecte, uitându-se, probabil, că ar fi trebuit tratați ca...OAMENI. Când, oare, în România, vom fi considerați și respectați măcar ca simpli OAMENI?”.

Pe acelaşi subiect

După ce s-a externat, scriitorul vrâncean a mai publicat un mesaj pe Facebook, ca urmare a reacțiilor apărute după prima postare:

”După ce am ieșit din spital, am văzut ca afirmațiile mele au stârnit controverse. Dar eu am vrut doar să arăt o situație existentă și care ar putea fi cât de cât îndreptată. Menționez că  am foarte mulți prieteni asistenți și doctori, care, cu privirea lor caldă și vorba lor blândă, vindecă pacientul înspăimântat de ceea ce i se întamplă, Zbuciumat și îngrijorat de ce va urma. Prin urmare, Comportamentul cadrelor medicale poate vindeca adesea mai mult decat  Medicamentul care, în cele mai dese cazuri, lipsește. Am cerut doar ceva foarte ieftin și la îndemana oricui din cei in discuție: UN CUVÂNT BUN, BLAND, CALD pentru cei speriați de spital, de boală, de consecințele prezentei lor într-un loc în care n-au dorit să ajungă, de moarte....O fi atâ de greu pentru unele cadre medicale? Repet: unele au rezultate excepționale printr-o atitudine firească, omenească față de toți cei cu care intră în contact. De ce nu li se face un instructaj, de ce nu există psiholog cu astfel de atribuții?

Ca să nu mai vorbim cum sunt tratați APARȚINĂTORII alungați, jigniți că vor să știe, că vor sa ajute. Și cât de simplu ar fi să li se comunice clar care este starea bolnavilor din familia lor!”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » CRITICI DURE la adresa medicilor români! MESAJUL unui scriitor, după ce a stat internat: "Toți eram tratați ca niște OBIECTE. Când, oare, în România, vom fi considerați și respectați măcar ca simpli OAMENI?” (FOTO)