Antena Meniu Search
x

Scrisul de mână a fost sărbătorit la nivel mondial

Scrisul de mână sau scrierea cursivă este una dintre materiile de bază în învăţământul românesc. Însă, dacă la noi încă se mai predă caligrafia, în multe ţări occidentale acest lucru s-a pierdut.

de Redactia Observator

la 23.01.2020, 16:47

Vezi și

Scrisul de mână sau scrierea cursivă este una dintre materiile de bază în învăţământul românesc. Însă, dacă la noi încă se mai predă caligrafia, în multe ţări occidentale acest lucru s-a pierdut.

De vină a fost introducerea tehnologiei de vârf, aşa că elevii au renunţat la scrisul de mână în favoarea tastatului. Aşa se face că, în acest moment, sunt ţări în care scrisul de mână a rămas apanajul graficienilor.

Dar sunt şi oameni care îşi aduc aminte, cel puţin o dată pe an, de ceea ce au învăţat când erau mici. Iar acea zi este azi, când scrisul de mână este sărbătorit la nivel mondial.

În zilele noastre să scrii cu pixul pe foaie poate fi o adevărată provocare pentru ca ne-am obișnuit sa folosim telefonul, calculator sau tableta. Penița, creta sau cerneala, devin odată cu trecerea anilor amintiri. Cu atât mai mult cu cât tehnologia şi-a făcut loc şi în sălile de clasă.

Tablele smart au înlocuit definitv tabla pe care se scria cu creta. Elevii sunt mult mai interesaţi de ore de când tehnologia şi-a făcut apariţia.

E drept la orele de limba română încă se mai predă caligrafia. Specialiștii vorbesc despre mai multe beneficii ale scrisului de mână. În primul rând, atunci când studiezi şi îţi iei notiţe reţii mult mai uşor informaţia.

În al doilea rând, scrisul de mână înseamnă creativitate. O creativitate pe care o explorezi şi o hrăneşti în fiecare zi. În al treilea rând, atunci când, spre exemplu, scrii o felicitare, scrisul de mână înseamnă şi o notă personală adăugată acelui text.

Ziua scrisului de mână sau Ziua semnăturii a fost instituită cu scopul de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea scrisului de mână, dar şi de necesitatea folosirii semnăturii.

În fiecare an, în data de 23 ianuarie, în lume este marcată Ziua scrisului de mână sau Ziua semnăturii, care a fost instituită cu scopul de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea scrisului de mână şi de necesitatea folosirii semnăturii de mână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Scrisul de mână a fost sărbătorit la nivel mondial