Antena Meniu Search
x

Video Se anunţă cel mai aglomerat weekend la mare: 100.000 de turişti au făcut rezervări pe litoral

Va fi cel mai aglomerat weekend din acest an pe litoralul românesc. O sută de mii de turişti au rezervat deja camere în hoteluri şi pensiuni. Vremea frumoasă, dar şi preţurile atrag, chiar şi pe ultima sută de metri, tineri dornici de distracţie. De weekendul viitor, vacanţa la mare va fi cu 20% mai scumpă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.07.2021, 22:27

Vezi și

Nordul litoralului arată ca-n vârf de sezon, plajele sunt pline de turişti dornici de relaxare şi distracţie. 

"Ne simţim bine rău de tot, e cald, am prins vreme frumoasă, distracţie multă", spune un turist. 

Înotul nu este singurul sport pe care turiştii îl fac la mare. Cu DJ care întreţin permanent atmosfera, dansul pe plajă e cea mai bună formă de mişcare.  Ca să fie siguri că prind un şezlong liber, tineriise trezesc la răsărit.

"La 7 jumătate suntem pe plajă, pe cuvânt, venim, luăm şezlongul. După aia mergem un pic la somn, după aia ne întoarcem iar pe plajă", spune un alt turist.

Turist-Reporter: - "Noi venim în fiecare weekend.

- Şi bugetul care e?

- Zece milioane pe weekend". 

Pe acelaşi subiect

Cel mai aglomerat weekend la mare

Seara, petrecerea se mută la beach baruri.

"Şi la cum arată îţi vine aşa, un chef de distracţie şi de petrecere... Ce fel de evenimente organizaţi?" 

Claudiu Rusu, manager plajă: "Organizăm tot felul de evenimente, pentru toate vârstele. De exemplu, aseară am avut eveniment nostalgia cu muzica anilor 90. Turiştii, de pe plajă, pot să se retragă în zona de lounge. Avem hamace, baldachine". 

Turiştii care vor să vadă litoralul de sus pot merge la un restaurant situat la etajul 8. 

Andreea Filip, reporter Observator: "Midiile sunt gata, le puteţi vedea, însă este un mare păcat că nu le puteţi simţi aroma. Închipuiţi-vă un melanj de usturoi, roşii, mirodenii şi vin alb. O porţie costă 50 de lei, dar este foarte generoasă". 

De săptămâna viitoare, turiştii vor plăti mai mult pentru cazarea pe litoral. În primul weekend din vârful de sezon, preţurile vor creşte cu 20%.  Sorin Petcu, reprezentant hotel: "Vârf de sezon sau nu, la noi, camera costă 87 de euro în perioada asta, camera dublă cu mic dejun inclus. Avem un dicount de 10% la facilităţile hotelului, inclusiv restaurant".

Cei peste o sută de mii de turişti aşteptaţi în acest weekend pe litoral vor avea parte şi de vreme excelentă pentru băi de soare alternate cu cele în mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Se anunţă cel mai aglomerat weekend la mare: 100.000 de turişti au făcut rezervări pe litoral