Antena Meniu Search
x

Video Se caută măsuri pentru a putea îndepărta urşii din oraş. Autorităţile locale depăşite de situaţie

Urşii le dau bătăi de cap autorităţilor braşovene. Acestea au luat o serie de măsuri pentru a putea îndepărta sălbăticiunile din oraş.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.06.2021, 08:42

Se caută măsuri pentru a putea îndepărta urşii din oraş. Autorităţile locale depăşite de situaţie

Autorităţile locale s-au întâlnit cu reprezentanţii tuturor insituţiilor cu responsabilitate în domeniu. Iar cea mai importantă decizie luată a fost continuarea şi susţinerea financiară a hrănirii urşilor în fondul forestier, astfel încât nici cele mai slabe exemplare să nu fie nevoite să coboare în oraş pentru a-şi căuta hrană.

Situaţia este mai mult decât gravă spun autorităţile locale la Braşov, pentru că potrivit calculelor cinegetice în pădurile din zonă ar trebui să fie 20 de exemplare, iar în realitate numărătoarea a scos la iveală că sunt de cinci ori mai multe exemplare de urs.

Măsuri de ultimă oră pentru urşii care vin în oraşe

Primarul orașului Brașov și prefectul județului Brașov au convocat o întâlnire cu gestionarii de fonduri de vânătoare pentru a realiza o strategie comună în vederea limitării interacțiunii om-urs și pentru reluarea alimentării punctelor de hrană aflate departe de zonele populate.

"Am discutat despre o gestiune mai bună a deșeurilor și despre replicarea unor exemple de bune practici care au dat rezultate în alte zone, am discutat despre soluții de monitorizare în timp real - și avem un grup de lucru care săptămâna viitoare va veni cu niște propuneri concrete în sensul acesta - și despre felul în care urșii se hrănesc și cum am putea să intervenim inclusiv în această zonă astfel încât să limităm interacțiunile dintre om și urs și venirea urșilor în oraș", a declarat primarul Allen Coliban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Se caută măsuri pentru a putea îndepărta urşii din oraş. Autorităţile locale depăşite de situaţie