Antena Meniu Search
x

Se poarta dadacele cu muschi

Nu se mai poarta dadacele. La moda sunt bodyguarzii. Parintii care n-au timp sa-i urmareasca atent pe cei mici angajeaza o garda de corp. Adica o dadaca multifunctionala. Un agent de paza care stie sa lucreze cu cei mici.

Vezi și

Linistea nu se cumpara oricum: serviciul de securitate pentru copii costa aproape dublu fata de cel pentru adulti.

Nu e chiar ca in filme, dar nici departe de adevar nu e. Garda de corp-dadaca exista si la noi in tara. “Trebuie sa empatizezi foarte bine cu ei. Sa ii intelegi foarte bine, sa fii foarte calm si sa te vada cel putin ca pe un prieten”, spune Viorel, un agent de paza care are grija si de copii.

Prietenia unui pusti de sapte ani se castiga destul de usor. Nu la fel stau lucrurile in cazul altor categorii de varsta.

Cu adolescentii e mai greu. Parintii ii protejeaza mai mult de ei insisi sau de anturaj, decat de necunoscuti care vor sa-i rapeasca. Iar Viorel ii urmeaza la scoala, in club, la toaleta: „In primul rand, sa nu absenteze de la scoala, sa fie prezenti acolo.vCautam si chiar reusim sa gasim o deviatie pe care o poate avea un adolescent mai ales cand este un pic mai rebel”

Cat de lunga este "lesa" stabilesc parintii: “Noi, cateodata, mai avem si rolul de psiholog si sunt momente in care pastram o anumita distant, dar niciodata nu pierdem contactul vizual cu persoana protejata”, mai spune Viorel.

Un astfel de serviciu de paza nu e ieftin de loc. Paza unui copil se taxeaza aproape dublu fata de cea a adultilor. In functie de programul stabilit de parinti, factura lunara pleaca de la cateva sute de lei si ajunge la cateva mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Se poarta dadacele cu muschi