Antena Meniu Search
x

Video Seară italiană într-un castel baroc, vechi de sute de ani

Ziua Mondială a Bucătăriei Italiene, celebrată în 17 ianuarie, a fost marcată în judeţul Mureş printr-o seară italiană, organizată într-o clădire construită în secolul al şaptesprezecelea: Castelul Haller. Oaspeţii s-au bucurat de mâncăruri delicioase şi de o experienţă cum rar au avut parte în timpul pandemiei.

de Redactia Observator

la 17.01.2021, 15:55

Vezi și

Castelul Haller se află în localitatea Ogra, la aproximativ 20 de kilometri de Târgu Mureş. Edificiul, vechi de peste trei sute de ani, a găzduit o seară dedicată bucătăriei italieneşti, una dintre cele mai apreciate din lume.

„De ziua gastronomiei italieneşti am pregătit la Castelul Haller bucate tradiţionale din Italia: supa de cremă renumită.... de roşii... cu busuioc... supa de straciatella, supa de ouă, de fapt e un pic acrişor; am pregătit arancini cu piept de pui feta; am pregătit ossobuco cu mămăliguţă cremoasă”, spune Inga Coris, director economic.

Pe lângă mâncarea delicioasă, oaspeţii au avut la dispoziţie şi o selecţie de vinuri italieneşti.

„E un mediu călduros, un mediu plăcut şi propice să povesteşti, aşa, la un pahar de vin roşu. Cheers! Cin cin”, spune un client.

„Ideea a pornit ca să atragem puţin nu numai localnicii, ci şi cei care doresc să vină să petreacă câteva zile la castel şi pe lângă cazare să savureze, să aibe un moment culinar deosebit”, mai spune Inga Coris.

Serile tematice vor continua la Castelul Haller

Iar serile cu tematică specială vor continua la Castelul Haller.

„Pentru Sfântul Valentin, ca în fiecare an, o să ne pregătim cu specifice... cu mâncăruri specifice îndrăgostiţilor, cu afrodiziace combinate cu ciocolată, cu mai multe tipuri de dulciuri”.

În plus, turiştii sunt aşteptaţi încă de weekendul viitor pentru a sărbători bucătăria maghiară, iar la finalul lunii oaspeţii vor putea petrece la castel o seară dedicată clătitelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Seară italiană într-un castel baroc, vechi de sute de ani