Antena Meniu Search
x

Video Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului 2022. Primul român care primește această distincție

Românul Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului 2022, o premieră pentru lumea muzicii simfonice de la noi. La doar 32 de ani artistul s-a făcut remarcat prin compoziţiile sale şi mai ales printr-o invenţie atipică: într-una din lucrările sale a introdus un nou instrument, drujba electrică. Şi pentru că suntem mândri de realizările românilor de pretutindeni, am profitat de ocazie şi am obţinut un interviu în exclusivitate pentru Observator. 

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 15:15

Vezi și

Sebastian Androne, compozitor: Sincer să-ţi spun nu m-am aşteptat. În momentul în care am fost rugat să trimit material pentru a aplica pentru acest premiu, eram ocupat cu bebeluşul meu. Lucrarea Hapiness, coloana sonoră pe care am scris-o pentru scurt-metrajul cu acelaşi nume. Se pare că aceea le-a plăcut foarte tare. 

Ella Prodan, reporter Observator: Câtâ muncă stă în spatele acestui câştig sau al acestei recunoaşteri?

Sebastian Androne, compozitor: Vorbim de ore în şir, câteodată câte 16 ore pe zi în care te uită Dumnezeu în faţa foii de hârtie sau a ecranului de calculator.  

Ella Prodan, reporter Observator: Ai în familie oameni artişti? 

Pe acelaşi subiect

Sebastian Androne, compozitor: Da, tatăl meu e de etnie romă. A studiat muzica clasică, iar mama mea muzica populară, deci am cumva aceste influenţe. Chiar dacă nu am crescut alături de el, influenţa asta şi sfaturile pe care mi le-a dat au modelat un apetit către creaţia muzicală.     

Ella Prodan, reporter Observator: Cum ţi-a venit ideea să introduci drujba electrică în compoziţiile simfonice?

Sebastian Androne, compozitor: Am avut nevoie să descriu cumva muzical nişte simboluri legate de om şi umanitate şi desigur, drujba electrică şi poate şi sunetul de radio sunt simboluri de care am avut nevoie. 

Ella Prodan, reporter Observator: Spune-mi ce te inspiră?

Sebastian Androne, compozitor: Orice. Ăsta e sfatul unui profesor din România care mi-a spus că nu ar trebui să aşteptăm să ne uităm la lună şi să ne vina inspiraţia. Ea e peste tot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sebastian Androne a fost desemnat compozitorul anului 2022. Primul român care primește această distincție