Antena Meniu Search
x

Secretele bucătăriei grecești. Cum arată un meniu autentic

Tzatzki, zucchini, brânză feta şi musaca. Sunt felurile de mâncare nelipsite de pe masa oricărui turist dacă tragem cu ochiul la tavernele greceşti. Bucătăria grecească a devenit din ce în ce mai îndrăgită atât de români, cât şi de străinii care vizitează republica elenă.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 02:13

Vezi și

Tzatzki, zucchini, brânză feta şi musaca. Sunt felurile de mâncare nelipsite de pe masa oricărui turist dacă tragem cu ochiul la tavernele greceşti. Bucătăria grecească a devenit din ce în ce mai îndrăgită atât de români, cât şi de străinii care vizitează republica elenă. Bucatele tradiţionale nu sunt scumpe deloc, iar ospitalitatea gazdelor şi muzica tradiţională atrag turiştii la micile buticuri greceşti, dar şi la restaurantele de top, cu privelişte la mare. 

Mirosul e greu de descris în cuvinte. Gustul, şi mai greu! Dar cei care încearcă mâncărurile tradiţionale elene revin la ele iar şi iar. Pe orice insulă, tavernele sunt mereu pline iar preparatele proaspete.

În insula Paros, un bucătar ne dezvăluie din secretele unui alt preparat popular: Saganaki cu sos de rosii si creveţi.

Şi în soarele arzător al Greciei, mâncarea merge perfect cu o bere rece sau cu un vin alb.

Schimbăm insula,testăm alte gusturi. În Naxos, vedeta locală este brânza Graviera. Se poate mânca sărată, cu marlemadă de roşii, sau dulce, cu miere şi susan.

Mihaela este stabilită de 18 ani în insulele greceşti si este bucătar-şef la o firmă renumită de catering din zonă. Bucătăria greceacă nu mai are taine pentru ea.

Să nu uităm şi de desert. Cine ajunge în Ciclade trebuie să încerce îngheţata rulată. Arome excelente, un apus de poveste pe terasa unui castel din insulele greceşti şi aminitiri pentru o viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Secretele bucătăriei grecești. Cum arată un meniu autentic