Antena Meniu Search
x

Secretele cutiei negre din avionul probușit în Alpi

Unul dintre cei doi piloţi ai avionului prăbuşit în Alpi era blocat în afara cabinei, în momentul accidentului. Dezvăluirea a apărut în ziarul New York Times care citează un investigator cu acces la înregistrările primei cutii negre, găsite la locul catastrofei

Vezi și

Unul dintre cei doi piloţi ai avionului prăbuşit în Alpi era blocat în afara cabinei, în momentul accidentului. Dezvăluirea a apărut în ziarul New York Times care citează un investigator cu acces la înregistrările primei cutii negre, găsite la locul catastrofei

Sursele oficiale, mai prudente, arată că, deocamdată, cauzele prăbuşirii rămân necunoscute.

Cancelarul german, premierul spaniol şi preşedintele francez s-au aflat la locul unde au pierit cele 150 de victime. 

Angela Merkel, Mariano Rajoy şi François Hollande au survolat, cu elicopterul, zona prăbuşirii şi s-au întâlnit cu membrii echipelor de salvare. Ei au omagiat memoria victimelor şi şi-au exprimat recunoştinţa pentru eforturile autorităţilor franceze.

Pe lângă rămăşiţele omeneşti, salvatorii caută şi tot ce poate oferi indicii despre cauzele catastrofei. Prima cutie neagră a fost recuperată dar cea de-a doua este, deocamdată, de negăsit.

Din prima cutie neagră, care conţine înregistrarea discuţiilor din cabina de pilotaj, au fost, deja, extrase date folosibile. Dar anchetatorii francezi spun că mai au, încă, nevoie de timp ca să le interpreteze. O dezvăluire a apărut, însă, dincolo de ocean: cotidianul New York Times, reluat imediat de întreaga presă, susţine că, în momentul prăbuşirii, unul din piloţi ieşise din cabină şi nu mai putea intra. Pe înregistrare s-ar putea, chiar, auzi cum pilotul disperat încerca să spargă uşa cabinei. Chiar dacă această versiune se confirmă, rămâne un mister de ce pilotul părăsise cabina şi de ce colegul său, rămas singur la manşă, nu-i deschidea uşa. Deocamdată, specialiştii au multe întrebări şi niciun răspuns.

Anchetatorii francezi promit să nu aibă odihnă până vor dezlega misterul. Iar între timp, localnicii din zona accidentului se pregătesc să întâmpine, cu toată căldura de care sunt în stare, familiile victimelor, care vor veni să-i plângă pe cei dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Secretele cutiei negre din avionul probușit în Alpi