Video Secretul kurtoskalacsului cu lavandă, preparatul care a făcut furori la un târg din București
Parfumul de lavandă a învăluit tot Bucureștiul. Toți cei prezenți la târg au putut încerca înghețata și ciocolată cu lavandă sau diverse creme și loțiuni. Dar la capitolul gastronomie, vedeta a fost de departe, kurtoskalacsul cu lavandă.
A înflorit din nou lavanda anul acesta, spre bucuria producătorilor. Combinaţiile originale au făcut deliciul vizitatorilor la un târg din Capitală. Reţeta de kurtos kalacs are secretele ei.
"Punem deasupra sirop de lavandă și zahăr aromatizat cu lavandă", a explicat Măgari Attila, producător kurtoskalacs.
Deşi suntem obişnuiţi să ne bucurăm de lavandă la început de vară, producătorii spun că sunt ani în care planta parfumată ne surprinde plăcut şi în miez de toamnă. Aroma ar fi chiar mai intensă.
Avem cam tot ce se poate face din cultura de lavandă, plecând de la siropul de lavandă dulceață de lavandă, miere, gamă de uleiuri esențiale", a spus Horia Marcu, producător.
Mai puţin înseamnă mai bun când vine vorba de lavandă. "Este pretențioasă și dacă pui puțin mai mult se duce într-un gust puternic de săpun", a spus Raluca Matei, producător.
În prezent, lavanda este cultivată pe 200 de hectare de aproximativ 100 de producători din toată ţara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰