Antena Meniu Search
x

Siamezul norocos a ajuns acasă

Siamezul care a supravieţuit după operaţia complicată de acum o săptămână la spitalul Marie Curie a plecat astăzi acasă. Medicii l-au monitorizat foarte atent, iar bebeluşul nu i-a dezamăgit

Vezi și

Siamezul care a supravieţuit după operaţia complicată de acum o săptămână la spitalul Marie Curie a plecat astăzi acasă. Medicii l-au monitorizat foarte atent, iar bebeluşul nu i-a dezamăgit

Starea lui s-a îmbunătăţit cu fiecare minut ce a trecut, chiar dacă o malformaţie ca aceea pentru care a fost operat Laurenţiu, se întâlneşte o dată la jumătate de milion de naşteri.

Totuşi, Laurenţiu Andrei e mai mult decât un copil de 8 zile, perfect normal, născut prin cezariană. În burta mamei, s-a lipit de fratele său care nu se dezvoltase în totalitate. Dintr-o cauză pe care doctorii nu o pot explica precis. E o anomalie care apare o dată la 30 de ani. Siamezul parazit nu avea cap şi practic se hrănea cu ajutorul organelor lui Laurenţiu.

Acum exact o săptămână, Laurenţiu Andrei intra în operaţie. Una extrem de dificilă, după cum spuneau chiar medicii. Mama a ştiut din timpul sarcinii de problema apărută, iar doctorii au avut timp să pregătească în detaliu complicata intervenţie. După 4 ore, bebeluşul care a crescut perfect normal era separat de fratele lui.

Copilul a reuşit să-i surprindă plăcut chiar şi pe medici. O malformaţie ca a lui se întâlneşte o dată la cinci sute de mii de nou-născuţi. Micul Laurenţiu însă, le-a arătat tuturor cât de mult îşi doreşte să se facă om mare. Copilul, care la naştere cântărea puţin peste trei kilograme, a început să ia în greutate normal. Organele interne îi funcţionează perfect. Laurenţiu va rămâne însă veşnic cu o amintire de la fratele lui. O mică cicatrice pe abdomen.

Laurenţiu Andrei a plecat astăzi acasă, în Braşov. Tot în acelaşi oraş, anul trecut s-au născut două fetiţe lipite în zona sternului. Ele au fost operate cu succes, tot la spitalul Marie Curie din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Siamezul norocos a ajuns acasă