Antena Meniu Search
x

Sibiu, imagini de coşmar cu străzi neasfaltate şi munţi de gunoaie

Sibiul, fostă capitală culturală europeană şi gazdă a summitului Uniunii Europene în mai puţin de două săptămâni, este unul dintre cele mai frumoase oraşe. Dar Sibiul nu este doar centrul renovat şi curat. Există o altă faţă, cu străzi neasfaltate şi munţi de gunoaie în cartierele mărginaşe.

de Redactia Observator

la 29.04.2019, 17:17

Vezi și

Sibiul, fostă capitală culturală europeană şi gazdă a summitului Uniunii Europene în mai puţin de două săptămâni, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Dar Sibiul nu este doar centrul renovat şi impecabil de curat. Există o altă faţă, cu străzi neasfaltate, barăci fără curent electric şi munţi de gunoaie din cartierele mărginaşe. 

Centrul Sibiului este plin de piaţete cochete, muzee şi clădiri încărcate de istorie, o destinaţie care nu lipseşte din niciun ghid turistic al României.

Cartierul Turnişor, fosta groapă de gunoi a Sibiului 

Tot în Sibiu apar, însă, şi munţi de gunoaie, animale care umblă libere şi cocioabe în care e greu de crezut că pot trăi oameni.

Pe acelaşi subiect

Este o parte a oraşului pe care cei mai mulţi nu o ştiu şi unde turiştii ajung doar din greşeală.  

Unul dintre localnici recunoaşte că "o grămadă de turişti italieni şi nemţi, dar şi tot felul de alţi turişti îşi pun mâinile în cap când văd aşa ceva. Cum au ajuns aici? Probabil din curiozitate".

Cartierul Turnişor este fosta groapă de gunoi a Sibiului. O găsim la ieşirea din Sibiu, spre judeţul Alba.  

Deşi în teorie este dezafectată de peste doi ani, în practică, groapa de gunoi este încă un focar de infecţii pentru oamenii care trăiesc aici în barăci improvizate.

Străzile de la marginea Sibiului, mai aerisite

Nici cei care trăiesc în case nu sunt mulţumiţi de ce se întâmplă în cartier. Străzile sunt încă neasfaltate şi oamenii se tem că aşa o să rămână mult timp de acum înainte. 

Încă trei kilometri de mers prin oraş, la doar câteva minute cu maşina de centrul istoric, se află cartierul Ţiglari. Suntem tot în Sibiu, dar pare că ne plimbăm pe străzile altui oraş. 

Blocurile vechi, mizeria şi şobolanii ar trebui să preocupe autorităţile locale la fel de mult ca şi centrul oraşului, spun localnicii. Până atunci, cei mai mulţi încearcă să vadă părţile bune.

Sibiu găzduieşte un Summit UE pe 9 mai

Este considerat un cartier mărginaş, dar asta înseamnă "locuri de parcare mai multe şi linişte mai multă".

Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, iar pe 9 mai anul acesta va găzdui Summitul UE.

Vorbim despre un eveniment la care vor participa zeci de şefi de stat şi de guvern, sute de invitaţi de rang înalt şi  jurnalişti din toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Sibiu, imagini de coşmar cu străzi neasfaltate şi munţi de gunoaie