Antena Meniu Search
x

Video Sindicaliştii de la metrou ameninţă autorităţile cu o nouă grevă: "Dacă domnul Drulă mai umblă la salarii, oricând"

Scandalul de la metrou e in toi. În timp ce Metrorex încă dărâmă chioşcurile din subteran, şeful sindicatului ameninţă cu o nouă grevă. Iar ce s-a întâmplat luna trecută, când întreg oraşul a fost blocat de protestul de la metrou, se poate întâmpla oricând. Sindicaliştii sunt hotărâţi să nu accepte concedieri sau tăieri de salarii. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 22.04.2021, 20:38

Vezi și
  • Sindicaliştii de la metrou şi autorităţile sunt într-un conflict continuu.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ceea ce ai făcut zeci de ani, nu mai merge! 

Haos fără sfârşit la metrou. Ministerul şi sindicatul nu reuşesc sub nicio formă să se înţeleagă. Deocamdată, singurii care pierd sunt plătitorii de bilete şi abonamente. 

Ion Rădoi, președinte USLM: Să se mai aştepte vreodată bucureştenii să se întâmple ce s-a întâmplat pe 26 Martie? Oricând. Dacă domnul Drulă mai umblă în continuare la salarii, oricând. 

Deci grevă şi metrou blocat. Nici ministrul Transporturilor, nici directorul Metrorex nu au reacţionat azi la ameninţările sindicaliştilor. Până atunci, însă, "cartoful fierbinte" rămâne tot dezafectarea spaţiilor comerciale din subteran.

Pe acelaşi subiect

Peste 120 de spaţii comerciale de la metrou au fost demolate, până acum

Până azi, Metrorex a intervenit în 17 staţii şi a demolat mai bine de 120 de spaţii comerciale. În unele, cum ar fi la staţia Pipera, deja au început renovările. 

În plus, Metrorex pregăteşte o colaborare cu studenţii de la Arhitectură, care ar urma să propună proiecte moderne pentru spaţiile proaspăt eliberate. 

Marian Moiceanu, rector Universitatea "Ion Mincu": Există posibilitatea ca o primă temă de proiect să o facem împreună cu Metrorex şi să o dăm studenţilor din anul 4 de la arhitectură de interior. Au venit şi ne-au spus că vor de fapt să poată analiza în ansamblu ce înseamnă staţiile de metrou din Bucureşti. 

Implicarea studenţilor şi a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism va fi pro bono.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sindicaliştii de la metrou ameninţă autorităţile cu o nouă grevă: "Dacă domnul Drulă mai umblă la salarii, oricând"