Antena Meniu Search
x

Cerere halucinantă a Sindicatului Poliţiştilor: să fie eliminate testele psihologice pentru poliţişti

Poliţiştii din România pot scăpa de vizitele la psiholog. Chiar sindicatele cer anularea testelor.

Vezi și

Poliţiştii din România pot scăpa de vizitele la psiholog. Chiar sindicatele cer anularea testelor, deşi sunt tot mai dese cazurile în care oamenii legii devin agresivi la volan. Psihologii atrag atenţia că fără teste o tragedie ar putea avea loc oricând.

Sunt două cazuri recente în care oamenii legii pun în pericol vieţile semenilor. Ambii angajaţi trecuseră cu brio testele psihologice care au loc periodic pentru toţi angajaţii Ministerului de Interne.

Acum cel mai des au întâlnire cu psihologul poliţiştii care conduc şi autospecialele Ministerului de Interne. Ei sunt testaţi de două ori pe an. Odată în simpla lor calitate de agent sau ofiţer, a doua oară în calitatea lor de şofer. 

Deşi testele au un preţ piperat, chiar poliţiştii spun că sunt mai mult de formă. Iulian Surugiu, preşedinte onorific al Sindicatului Poliţiştilor: "Vreo 3 milioane de lei pentru nişte teste care nu îşi au rolul. E un simplu test, uşor de trecut, iar dacă un inspector şef are boală pe un poliţist anume, îl pică la testare, ca să poată să facă patrulă pe jos."

Pe acelaşi subiect

Sindicatele au cerut anularea examinărilor psihologice, iar mai-marii poliţiei le-au răspuns că vor schimba legea cât de curând. 

Nici măcar experţii criminologi ai Poliţiei nu privesc iniţiativa cu ochi buni. Dan Antonescu: "Au fost evenimente mai ales în privinţa uzului de armă asupra propriei persoane sau altor persoane în momente de rătăcire. E adevărat, poliţiştii au probleme în plus faţă de alţi conducători auto."

Cel mai cunoscut caz e cel de la coaforul Perla, când poliţistul Gheorghe Vlădan, şofer al Ministerului de Interne, a ucis două persoane şi a rănit alte şase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cerere halucinantă a Sindicatului Poliţiştilor: să fie eliminate testele psihologice pentru poliţişti