Singurul artist din lume care face tatuaje cu ajutorul unei proteze biomecanice

De Redactia Observator.
Publicat: 04.11.2019, 14:44.
Actualizat: 04.11.2019, 15:04

Povestea emoționantă de viață a singurului artist din lume care face tatuaje cu ajutorul unei proteze biomecanice. Omul nostru a ajuns în Cartea Recordurilor pentru ceea ce face.

Povestea emoționantă de viață a singurului artist din lume care face tatuaje cu ajutorul unei proteze biomecanice. Omul nostru a ajuns în Cartea Recordurilor pentru ceea ce face. El este pasionat de desen din copilărie și a crezut că visul i se va nărui atunci când şi-a pierdut braţul drept. Dar nu a fost deloc aşa, el a învăţat să nu renunţe.

Cu răbdare, atenţie şi precizie de chirurg, Sheitan Tenet trasează punct cu punct un nou tatuaj. Aşa cum o face de 12 ani, de când a devenit tatuator.

Un vis pe care şi l-a împlinit chiar dacă la doar 10 ani şi-a pierdut mâna dreaptă, într-un accident.

JC Sheitan Tenet: Mi-am făcut primul tatuaj la 18 ani. La câţiva ani după, l-am rugat pe un prieten de-al meu care este tatuator dacă mi-ar putea construi o maşină de tatuaje să încerc să mă tatuez pe picior. La 24 de ani am încercat. Atunci am ştiut că vreau să devin tattoo artist. Şi din acea zi tatuez.

Un prieten sculptor i-a construit apoi o proteză personalizată. A montat maşina pentru tatuaje pe care Tenet o folosea pe un braţ.

protetic vechi. Şi ca să fie şi mai originală, i-a adăugat piese dintr-o maşină de scris mecanică şi un gramofon. Sheitan îşi aminteşte şi acum primul tatuaj pe care l-a făcut cu proteza.

JC Sheitan Tenet: Am încercat-o la o convenţie de tatuaje. Clientul pe care îl tatuam nu ştia că voi folosi proteza. A fost foarte amuzant. Era un tatuaj de dragoste, o fată care săruta un schelet.

Acum, tânărul francez foloseşte mâna bionică pentru a face umbrele picturilor, iar detaliile le tatuează cu stânga. Ambiţia lui i-a adus anul trecut un record mondial.

JC Sheitan Tenet: Am un record Guinnes pentru că sunt primul om care tatuează cu o maşină-proteză. Ce e amuzant este că nici măcar nu ştiam că sunt singurul. A fost o surpriză pentru mine. E minunat! Sunt mândru de mine, da. Dar cea mai mare mândrie pentru mine este să pot să îmi exprim stitlul de tatuaje în întreaga lume.

Pe Sheitan l-am găsit concentrat la cea mai mare convenţie internaţională a artiştilor tatuatori, organizată în Bucureşti. Acolo unde şi-a prezentat pentru prima oară operele, un mix între tatuaje realiste şi abstracte.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.