Antena Meniu Search
x

Sir George Iacobescu, singurul român din lume care are titlul de “Sir”

Sir George Iacobescu este inginer, om de afaceri şi singurul român din lume decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Cavaler, primind apelativul “Sir”. Dincolo de a fi cel mai de succes om de afaceri născut în România, Sir George Iacobescu este colecţionar de artă, iubitor de jazz şi pasionat de călătorii.

la 09.06.2016, 10:59

Sir George Iacobescu este inginer, om de afaceri şi singurul român din lume decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Cavaler, primind apelativul “Sir”. Dincolo de a fi cel mai de succes om de afaceri născut în România, Sir George Iacobescu este colecţionar de artă, iubitor de jazz şi pasionat de călătorii.

Născut în 1945 în România, George Iacobescu este de profesie inginer. A studiat Ingineria Civilă şi Industrială la Universitatea din Bucureşti, iar în perioada 1969 – 1975, Iacobescu profesează ca inginer pe teritoriul României. Însă, forţat de regimul comunist, George Iacobescu părăseşte ţara în 1975, emigrând în Canada.

Peste ani, în 1987, Margaret Thatcher iniţiază un proiect de reconversie şi reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze cu numele de cod “Canary Wharf”, pe care îl încredinţează firmei pentru care lucra Iacobescu. În acelaşi an, românul revine în Europa, la Londra, unde se şi mută, devenind direct responsabil pentru “Canary Wharf”.

Zece ani mai târziu, George Iacobescu preia funcţia de director executiv al Canary Wharf Group, pentru ca în 2011 să devină şi preşedinte al consiliului de administraţie. În total, George Iacobescu a fost responsabil pentru ridicarea a 35 de clădiri în Canary Wharf, printre care se numără sediile pentru HSBC, Citibank, Barclays, Clifford Chance, Morgan Stanley sau Thomson Reuters.

Recunoşterea deplină avea să vină în anul 2012, când, datorită aportului său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare, George Iacobescu este distins cu titul de Cavaler (Kinght Bachelor) de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, devenind primul român din lume care poate folosi apelativul “Sir” înaintea prenumelui.

Puţină lume ştie că Sir George Iacobescu este custode al British Museum, instituţie care are în patrimoniu unele dintre cele mai remarcabile colecţii de artă din lume. Şi mai puţini cunosc faptul că Iacobescu colecţionează piese din perioada impresionismului, sculpturi moderne, printre preferate numărându-se piese semnate de Roy Lichtenstein şi un portret realizat de Alexej von Jawlensky.

Cum se relaxează Sir George Iacobescu?

Ascultând muzică, cu precădere jazz. Jazz-ul reuşeşte să îl deconecteze de la haosul urban şi îl ajută să se relaxeze. Sir George Iacobescu are o colecţie vastă de jazz, cum ar fi Ben Webster, Coleman Hawkins, John Coltrane, Leonard Cohen, Roy Buchannan etc.

Un alt hobby sunt călătoriile în destinaţii exotice, cu nisip alb, cum este Anguilla (Caraibe). Despre acest paradis caraibean, Iacobescu declară că este “absolut superb”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sir George Iacobescu, singurul român din lume care are titlul de “Sir”

Breaking News

Mină marină în derivă, descoperită în apropierea Portului Constanţa. Un cargou turcesc a alertat...

Mină marină în derivă, descoperită în apropierea Portului Constanţa. Un cargou turcesc a alertat autorităţile române, iar mina a fost distrusă de scafandri militari